Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdin Bircan kimdir, kaç yaşında, nerelidir? CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın hayatı

        Erdin Bircan'ın vefat haberinin ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nde 3 dönem milletvekilliği görevi yapan Erdin Bircan, aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında dayer aldı. Peki, Erdin Bircan kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte, Erdin Bircan'ın hayatı ve kariyeri...

        ERDİN BİRCAN KİMDİR?

        Erdin Bircan, 1959 yılında Enez İlçesine bağlı Hasköy’de dünyaya geldi. İstanbul Hasköy Lisesinde okuduğu yıllarda gençlik hareketlerine katıldı. Babasının ismi Şevki, annesinin ismi Lüferiye'dir.

        Erdin Bircan, Politika Gazetesi'nde görev aldı. 1980 senesinde özel sektörde yöneticilikler yaptı. Ticari hayatına 1988 yılında Erpa Tekstil’i kurarak başladı ve başarılı bir iş hayatı gerçekleştirdi.

        REKLAM

        Uzunköprü’de hayvancılıkla uğraştı.

        Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde yer aldı. Kurucuları arasında bulunduğu Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği TRYİAD'da 2 dönem Başkan Yardımcılığı yaptı.

        10 yıl Keşan Ticaret Sanayi Odası KTSO üyeliği yaptı. Halen İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İTKİB üyeliği, İstanbul Ticaret Odası İTO üyeliği ve İstanbul Sanayi Odası İSO üyeliklerinde bulunmaktadır. Erdin Bircan, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesidir. 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak yarıştı.

        2015 seçimlerinde önseçimden başarı ile çıkarak CHP Milletvekili adayı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri ile parlamentoya girmeye hak kazandı.

        Orta derecede İngilizce bilen Erdin Bircan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ