Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir'e yurt dışından kaçak yollarla 100'ü aşkın çalıntı, hacizli ve lüks aracı getirip parçalayarak sattıkları iddiası ile yakalanan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Bir şüphelinin yapay zekaya, "Garajımda çalıntı araç bulundurmak suç mu" diye sorduğu belirlendi.
        Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerince çalışma yapıldı. Başka illerde bulunan çalıntı, hacizliyakalamalı ve yurtdışından ülkeye geçici süreliğine giren araçları Eskişehir'e getirerek araçları parçalayan, yedek parça olarak satan, motor ve şasi numaralarını kazıyan şüpheliler tespit edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Eskişehir, İstanbul, İzmir ve Sakarya'da yapılan operasyonda toplam 11 şüpheli yakalandı. Şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

        Çok sayıda araç parçası ele geçirildi
        Şüphelilerin kullanımında bulunan; bir kısmı parçalanmış, çalıntı 2 adet araç, hacizliyakalamalı 1 adet araç ve şüphelilerin olaylarda kullandıkları 2 adet araç olmak üzere toplam 5 araca el konuldu. Şahısların iş yerlerinde yapılan aramalarda; motor numarası kazınmış 26 araç motoru, üzerinde hacizyakalama bulunan araca ait olduğu tespit edilen 1 adet araç motoru, seri numarası kazınmış 8 adet şasi, parçalanmış araçlara ait olduğu anlaşılan çok sayıda araç parçası ele geçirildi. Bu parçaların incelemesinde; hacizliyakalamalı araçlara ait 50 araç beyni, yurtdışından geçici süreyle ülkeye giren ve süresi sonunda çıkması gereken araçlara ait 9 araç beyni, 9'u İstanbul'dan, 1'i Almanya'dan, 3'ü Antalya'dan, 2'si Balıkesir'den ve 1'i Ankara'dan olmak üzere çalıntı araçlara ait olan 16 araç beyni muhafaza altına alındı. Çok sayıda araç parçasıyla ilgili incelemenin devam ettiği belirtildi.
        Ayrıca, bir şüphelinin telefonunda yapılan incelemede, yapay zekaya, "Garajımda çalıntı araç bulundurmak suç mu" diye sorduğu tespit edildi. Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler