Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler SON DAKİKA | FED faiz kararı açıklandı mı, ne oldu? 2022 FED Toplantısı ne zaman yapılacak, faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Faiz kararı ne olur- Haberler - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Yeni yılın ilk ABD Merkez Bankası (FED) Toplantısı için heyecan dorukta. Türkiye ve küresel piyasaları etkileyecek olan FED Toplantısı bugün yapılacak ve ardından FED faiz kararı sonuçları ile ilgili açıklama yayınlanacak. ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz artırımı yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl yapılan toplantılarda politika faizi sabit bırakılmıştı.

        FED TOPLANTISI NE ZAMAN, FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

        Analistler, FED faiz kararı beklentisi ile ilgili olarak bu yıl ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Peki, FED faiz kararı ne olur? 2022 FED faiz faiz kararı açıklandı mı, ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

        İşte, FED Toplantısı ve faiz kararı beklentisi ile ilgili detaylar;

        2

        OCAK AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        FED faiz toplantısı 25-26 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak. FED faiz kararı, 26 Ocak saat 21.00 itibari ile açıklanması bekleniyor; ancak toplantının genel seyrine göre karar 25 Ocak akşamı da açıklanabilir.

        3

        FED FAİZ KARARI NE OLUR? İŞTE TAHMİNLER

        Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Aralık 2021'de düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

        4

        Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu ve varlık alımlarını azaltma hızının artırıldığı son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği vurgulandı.

        Tutanaklarda, "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." ifadesi yer aldı.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ