Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler FED faiz kararı ne zaman ve hangi tarihte açıklanacak? 2022 Şubat ayı FED toplantısı ne oldu, faiz kararı açıklandı mı? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Amerika Merkez Bankası FED'in Şubat ayı faiz kararının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Tüm dünyanın gözü FED'in vereceği faiz kararıyla birlikte dolardaki hareketlilikte olacak.

        FED Başkanı Powell, yeni yılın ikinci faiz kararını küresel piyasalara canlı yayında duyuracak. Peki FED faiz toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte FED Şubat faiz kararına ilişkin ayrıntılar...

        2

        FED ŞUBAT AYI FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

        FED Şubat ayı toplantısı 15 - 16 Mart tarihlerinde yapılacak.

        3

        FED OCAK AYI FAİZ KARARI TAHMİNLERİ

        Fed'in bu yıl 5 faiz artırımına gitmesi beklentisini ortaya koyan Goldman Sachs, ocak ayı enflasyon rakamları sonrası bu beklentisini 7'ye çıkardı.

        ABD'de yıllık enflasyonun ocakta yüzde 7,5 ile 1982'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkmasının ardından değerlendirme yapan Jan Hatzius liderliğindeki Goldman Sachs ekonomistleri Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu yıl yapacağı 7 toplantının hepsinde faizi 25'er baz puan artıracağını tahmin etti.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ