Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Son dakika: FED faiz kararı AÇIKLANDI! 2022 Temmuz ayı FED faiz kararı ne oldu, faizler yükseldi mi, düştü mü, sabit mi bırakıldı mı? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Son dakika haberi FED faiz kararını açıkladı. Piyasaların gözü kulağı Amerika Merkez Bankası (Fed) başkanı Jerome Powell tarafından yapılan Fed faiz kararı açıklamasına çevrilmiş durumda. ABD enflasyonunun 41 yılın zirvesine ulaşmasının ardından Fed faiz kararı daha büyük bir önem arz etmeye başladı. Peki Fed faiz kararı açıklandı mı? İşte 2022 Temmuz ayı Fed faiz kararı...

        2

        TEMMUZ AYI FED FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

        ABD Merkez Bankası (Fed) 75 baz puanlık faiz artırımına gitti ve politika faizini yüzde 2.25-2.50 aralığına çekti

        3

        'SON DERECE DİKKATLİ'

        FOMC tarafından yayımlanan karar metninde Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının insani ve ekonomik zorluklara neden olduğu vurgulandı. Savaşın enflasyon üzerinde yukarı yönlü ek baskı oluşturduğu belirtilen açıklamada "Komite, enflasyon risklerine karşı son derece dikkatlidir" ifadeleri yer aldı.

        DEVAMI BEKLENİYOR

        Açıklamada uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmak için federal fonlama oranının yüzde 2.25-2.50 aralığına çekildiği ve faiz artırımlarının devamının uygun olacağının öngörüldüğü belirtildi.

        4

        DOLAR GERİLEDİ EURO ÇIKTI

        Fed'in beklentilere paralel bu kararının ardından ilk anda dolar/TL'de önemli bir hareket yaşanmadı. Daha sonra dolar Powell'ın açıklamalarıyla 17.90'dan 17.88'e geriledi.

        Euro/dolar paritesi ise açıklamalar sonrasında 1.012'den 1.020'ye çıktı. Euro/TL 18.15'ten 18.27'ye yükseldi.

        Altının ons fiyatı da karar öncesinde 1.725 dolardan işlem görürken TSİ 22.30 itibarıyla 1.738 doları aştı.

        5

        HAZİRAN FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

        Fed haziran ayında faizleri 0,75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışı gerçeklemiş oldu.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ