Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Sivasspor'a konuk olacak - Fenerbahçe Haberleri

        Geçen hafta sahasında Gençlerbirliği'ni 5-2 yenerek 2 maçlık galibiyet hasretini dindiren sarı-lacivertliler, Sivasspor karşısında 3 puan alarak zirveye yaklaşmayı hedefliyor. Fenerbahçe, 30 puanlı lider Demir Grup Sivasspor'un 5 puan gerisinde haftaya 5. sırada girdi.

        Demir Grup Sivasspor ile Fenerbahçe arasında yarın saat 16.30'da Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

        FENERBAHÇE'NİN DEPLASMAN PERFORMANSI KÖTÜ

        Sarı-lacivertliler, Süper Lig'deki son 3 deplasman maçında galip gelemedi. İstikbal Mobilya Kayserispor'a yenilip BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Göztepe'yle berabere kalan Fenerbahçe, son dış saha galibiyetini 20 Ekim'de Denizlispor karşısında aldı. Bu sezon deplasmanda 7 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi alan Fenerbahçe, dış sahada 12 puan yitirdi.

        REKLAM

        Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Victor Moses yarın görev yapamayacak. Kart cezası sona eren Nabil Dirar ise teknik direktör Ersun Yanal'ın şans vermesi durumunda forma giyebilecek.

        CEZA SINIRINDA 3 OYUNCU

        Fenerbahçe'de 16. haftada Beşiktaş'la oynanacak derbi öncesi 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Kaptan Emre Belözoğlu, Serdar Aziz ve Vedat Muric, Demir Grup Sivasspor karşısında sarı kart görmesi durumunda Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

        FENERBAHÇE İLE SİVASSPOR 27. RANDEVUDA

        Fenerbahçe ile lider Demir Grup Sivasspor, yarın yapacakları maçla Süper Lig'de 27. kez karşı karşıya gelecek. Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren iki ekip arasında yapılan 26 maçtan 17'sini Fenerbahçe, 4'ünü Sivasspor kazandı, 5 müsabaka da berabere sonuçlandı.

        Rekabetteki son 8 maçı kaybetmeyen, 6 galibiyet, 2 beraberlik alan Fenerbahçe'nin toplam 61 golüne, Sivasspor 33 golle yanıt verdi.

        Geçen sezonun ilk yarısında Sivas'taki müsabaka 0-0 tamamlandı. İkinci devre İstanbul'daki maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

        FARKLI SKORLAR

        Fenerbahçe, Sivasspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2009-2010 sezonunda Sivas'ta 5-1'lik sonuçla aldı. Sivasspor ise 2011-2012 ve 2013-2014 sezonlarında evindeki maçlardan 2-0 galip ayrıldı.

        Öte yandan, 2010-2011 sezonunun son maçında Fenerbahçe'nin deplasmanda 4-3 galip gelerek şampiyonluğunu ilan ettiği ve 2013-2014 sezonunun ilk yarısında İstanbul'da Fenerbahçe'nin 5-2 kazandığı karşılaşmalarda atılan yedişer gol, iki takım arasındaki en gollü müsabakalar olarak kayıtlara geçti.

        SİVAS SAHASINDA KAYBETMİYOR

        Süper Lig'de bu sezon sahasında çıktığı 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden Demir Grup Sivasspor'un evinde bileği bükülmüyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, bu sezon sahasında oynadığı 7 maçın 6'sını kazanırken, 1'inde berabere kaldı. İç sahadaki 7 maçlık periyotta 19 puan toplayan Sivas temsilcisi, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 15 kez havalandırdı, kalesinde ise 4 gol gördü. Lige evinde Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ederek başlayan Sivas temsilcisi, üçüncü hafta konuk ettiği Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldı. Kırmızı-beyazlılar, bu maçın ardından Sivas'ta oynadığı maçlarda 5. haftada Trabzonspor'u 2-1, 7. haftada Ankaragücü'nü 3-1, 9. haftada Antalyaspor'u 2-1, 11. haftada İttifak Holding Konyaspor'u 2-0, 13. haftada da Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti.

        Sivas temsilcisi, yarın saat 16.30'da Yeni 4 Eylül Stadı'nda konuk edeceği Fenerbahçe'yi de yenerek sahasındaki yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

        CEZA SINIRINDAKİ OYUNCULAR

        Demir Grup Sivasspor'da Emre Kılınç, Aaron Appindangoye, Fernando, Fatih Aksoy ve Erdoğan Yeşilyurt, Fenerbahçe maçında sarı kart görmeleri durumunda ligin 16. haftasındaki Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giyemeyecek. Süper Lig'de, 14'ü bu sezon, 3'ü geçen sezon üst üste 17 maçta forma giyen Demir Grup Sivasspor'un orta saha oyuncusu Hakan Arslan sarı kart cezası, Serhiy Rybalka ise sakatlığı nedeniyle yarın iç sahadaki Fenerbahçe maçında görev yapamayacak.

        SİVAS'TA FENERBAHÇE MAÇI HEYECANI

        Lider Sivasspor ile Fenerbahçe arasında üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmaya sporseverler yoğun ilgi gösteriyor. Mücadelede, Yeni 4 Eylül Stadı'nın tribünlerinin büyük ölçüde dolması bekleniyor. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), karşılaşma öncesi taraftara 5858 Sivasspor bayrağı dağıtarak takıma destek olacak. Sivas Tesviyeciler ve Oto Sanatkarları Odası da takıma destek amacıyla 2 bin Türk bayrağı ve Sivasspor bayrağı dağıtacak.

        ÇALIMBAY'IN FENERBAHÇE'YE ŞANSI TUTMUYOR

        Demir Grup Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay'ın, sarı-lacivertli ekibe karşı şansı tutmuyor. Tecrübeli teknik adam, kariyerinde 12 farklı takımın başında Fenerbahçe'ye karşı mücadele etti. Çalımbay; Göztepe, Denizli, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Eskişehirspor, Sivasspor, Mersin İdmanyurdu, Kasımpaşa, Antalyaspor, Trabzonspor ve Konyaspor ile Fenerbahçe'ye karşı çıktığı 35 resmi maçın sadece 7'sini kazanabildi. Bu maçlarda Fenerbahçe, Çalımbay'ın takımlarına karşı 22 galibiyet elde ederken, 6 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

        SÜPER LİG'DE 7 GALİBİYET

        Rıza Çalımbay, çalıştırdığı takımlarla Süper Lig'de Fenerbahçe'yi 7 kez mağlup edebildi. Farklı 12 takımla Fenerbahçe'ye karşı Süper Lig'de 29 maça çıkan 56 yaşındaki teknik adam, bu müsabakaların 17'sinde sahadan yenilgiyle ayrıldı. Süper Lig'deki 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Rıza Çalımbay, Türkiye Kupası'nda ise Fenerbahçe'ye karşı çalıştırdığı takımlarla 6 müsabakaya çıktı. Bu mücadelelerde Çalımbay'ın takımları galibiyet elde edemezken, 5 defa Fenerbahçe sahadan mutlu ayrıldı, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

        ÇALIMBAY'LI SİVAS'IN FENERBAHÇE KARNESİ

        Sivasspor'u 2010-2011, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarının ardından bu sezon yeniden çalıştıran Çalımbay, kırmızı-beyazlı ekibin başında 6'sı ligde olmak üzere Fenerbahçe'ye karşı 8 kez mücadele etti. Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, ligde Fenerbahçe'yi 2 kez mağlup ederken, 3 defa da sahadan mağlup ayrıldı, bir karşılaşma berabere bitti. Türkiye Kupası'nda ise Çalımbay idaresindeki kırmızı-beyazlılar Fenerbahçe'ye bir kez mağlup oldu, bir karşılaşma ise golsüz tamamlandı.

        EN FAZLA MAÇ SİVAS'LA

        Rıza Çalımbay, teknik direktörlük kariyerinde en fazla Fenerbahçe'ye rakip oldu. Çalımbay Fenerbahçe'ye karşı da en fazla Sivasspor'un başında maça çıktı. Tecrübeli çalıştırıcı Sivasspor ile farklı dönemlerde Fenerbahçe'ye karşı 8 kez mücadele verirken, Eskişehirspor ile 6, Mersin İdmanyurdu ile 4, Denizlispor ve Çaykur Rizespor'la üçer, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Kasımpaşa ve Antalyaspor ile ikişer, Trabzonspor, Konyaspor ve Göztepe ile birer kez sarı-lacivertli ekibe karşı mücadele etti.

        ÇALIMBAY'IN FENERBAHÇE'Yİ YENDİĞİ MAÇLAR

        Rıza Çalımbay, Süper Lig'de Fenerbahçe'ye karşı Antalyaspor ve Sivasspor ile ikişer kez, Beşiktaş, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor ile birer kez kazandı. Bu mücadelelerde Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, rakibi Fenerbahçe'yi 2-0 ve 2-1 mağlup etti. Çalımbay yönetimindeki Antalyaspor ise Fenerbahçe engelini iki maçta da 1-0 geçmeyi başardı. Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde Fenerbahçe'yi 4-3 mağlup ederek sarı-lacivertli ekibe karşı en gollü maçına imza atmayı başardı. Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor ise Çalımbay yönetiminde Fenerbahçe'ye karşı 2-1 kazandı. Çalımbay, teknik direktörlük kariyerinde en farklı mağlubiyeti ise Göztepe'yi çalıştırdığı dönemde yaşadı. Fenerbahçe'ye karşı ilk sınavına Göztepe'nin başında çıkan Çalımbay, takımının bu karşılaşmada sahadan 5-0 mağlup ayrılmasıyla sarı-lacivertli ekibe karşı en farklı mağlubiyeti de yaşamış oldu.

        FENERBAHÇE'YE KARŞI 36. MAÇ

        Sezon başında göreve getirildiği Demir Grup Sivasspor'a altın çağlarından birini yaşatan teknik direktör Rıza Çalımbay, kariyerinde Fenerbahçe'ye karşı 36. sınavına çıkacak. 30 puanlı lider Sivasspor, 25 puanla puan cetvelinde 5. sırada bulunan Fenerbahçe engelini de aşarak ligin ilk yarısında liderliğini pekiştirmenin hesaplarını yapıyor.

        Rıza Çalımbay'ın, çalıştırdığı takımlardaki Fenerbahçe karnesi şöyle:

        2001-2002:

        Göztepe-Fenerbahçe: 0-5 (Süper Lig)

        Denizlispor-Fenerbahçe: 1-2 (Süper Lig)

        2002-2003:

        Fenerbahçe-Denizlispor: 3-2 (Süper Lig)

        Denizlispor-Fenerbahçe: 1-1 (Süper Lig)

        2003-2004:

        MKE Ankaragücü-Fenerbahçe: 1-4 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-MKE Ankaragücü: 3-1 (Süper Lig)

        2004-2005:

        Çaykur Rizespor-Fenerbahçe: 2-2 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Beşiktaş: 3-4 (Süper Lig)

        2005-2006:

        Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2 (Süper Lig)

        2006-2007:

        Çaykur Rizespor-Fenerbahçe: 2-1 (Süper Lig)

        2008-2009:

        Eskişehirspor-Fenerbahçe: 2-2 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Eskişehirspor: 2-1 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Eskişehirspor: 3-0 (Türkiye Kupası)

        2009-2010:

        Eskişehirspor-Fenerbahçe: 2-1 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Eskişehirspor: 2-0 (Süper Lig)

        Eskişehirspor-Fenerbahçe: 0-1 (Türkiye Kupası)

        2010-2011:

        Fenerbahçe-Sivasspor: 1-0 (Süper Lig)

        Sivasspor-Fenerbahçe: 3-4 (Süper Lig)

        2011-2012:

        Sivasspor-Fenerbahçe: 2-0 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Sivasspor: 4-2 (Süper Lig)

        2012-2013:

        Sivasspor-Fenerbahçe: 0-0 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Sivasspor: 1-2 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Sivasspor: 2-0 (Türkiye Kupası)

        Sivasspor-Fenerbahçe: 0-0 (Türkiye Kupası)

        2013-2014:

        Çaykur Rizespor-Fenerbahçe: 1-2 (Süper Lig)

        2014-2015:

        Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu: 1-0 (Süper Lig)

        Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe: 0-1 (Süper Lig)

        Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe: 1-2 (Türkiye Kupası)

        Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu: 4-1 (Türkiye Kupası)

        2015-2016:

        Kasımpaşa-Fenerbahçe: 0-1 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Kasımpaşa: 3-1 (Süper Lig)

        2016-2017:

        Antalyaspor-Fenerbahçe: 1-0 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Antalyaspor: 0-1 (Süper Lig)

        2017-2018:

        Trabzonspor-Fenerbahçe: 1-1 (Süper Lig)

        2018-2019:

        Konyaspor-Fenerbahçe: 0-1 (Süper Lig)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ