Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Filipinler'deki bombalı saldırılarda ölü sayısı 15'e yükseldi

        Patlamaların yaşandığı Sulu eyaletine bağlı Jolo kentinin polis biriminden yapılan açıklamada, bugün olay yerinde bir askerin daha cesedine ulaşıldığı bildirildi.

        AA'nın haberine göre; açıklamada yaralıların tedavisinin sürdüğü belirtilirken saldırıyı terör örgütü DEAŞ bağlantılı Ebu Seyyaf'ın planladığına dair iddiaların araştırıldığı kaydedildi.

        Filipinler'de dün art arda meydana bombalı saldırılardan ilki, Jolo kentindeki bir iş hanı önünde, motosiklete yerleştirilen el yapımı bombasının infilak ettirilmesiyle gerçekleşmişti. İlk belirlemelere göre 5 asker ve 6 sivil hayatını kaybetmişti.

        İkinci bombalı saldırı da ilk patlamanın yaşandığı yerin yakınlarındaki bir sokakta, intihar bombacısı bir kadının üzerindeki bombayı patlatmasıyla meydana gelmişti. Olayda intihar bombacısı dahil bir asker ve bir polis hayatını kaybetmişti.

        Basına açıklama yapan Batı Mindanao Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Corleto Vinluan, eylemleri planlayan kişinin Ebu Seyyaf lideri Hatib Sawadjaan'ın yeğeni Mundi Sawadjaan olduğunu öne sürmüştü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ