Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor oyunculara ne kadar ödüyor? - Beşiktaş Haberleri
        1

        Süper Lig'de transfer sezonu, 9 Eylül 2017 tarihiyle sona erdi. Bu transfer döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe 10, Beşiktaş ile Trabzonspor ise 7 oyuncuyu kadrosuna kattı.

        2

        Transfer döneminin son günü olan 9 Eylül 2017'de 4,10 TL'den işlem gören Euro'nun güncel kuru 4,54 TL. Aradan geçen yaklaşık 3 aylık sürede ortaya çıkan 44 kuruşluk kur farkı, kulüplere milyonlarca TL olarak yansıdı!

        3

        Transfer ve sözleşme ücretleriyle 10 oyuncuya 112 milyon Euro'luk maddi yükün altına giren Galatasaray'ın 3 aydaki zararı 49,28 milyon TL'ye ulaştı.

        4

        7 oyuncuyu kadrosuna katan Beşiktaş ise 52 milyon Euro'luk taahhütün altına girerken TL bazındaki zararı 22,9 milyon TL olarak gerçekleşti.

        5

        Trabzonspor'da toplam 33,84 milyon Euro'ya alınan futbolcunun maliyeti ise 3 aylık sürede 14,8 milyon TL arttı!

        6

        Hürriyet'te yer alan habere göre yaz transfer döneminde 10 futbolcuyu kadrosuna katan Fenerbahçe, bonservislere 22 milyon Euro ödeyecek. Sarı-lacivertliler, oyunculara ödeyecekleri ücretleri açıklamadığı için tam zarar hesaplanamıyor. Fenerbahçe'nin bu süreçteki zararı ise 9,68 milyon TL olarak yansıdı.

        7

        Ekonomi danışmanlık şirketi Deloitte'un CFO Hizmetleri Lideri Cem Sezgin, FourFourTwo'ya bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Türkiye’de kur bazında finansal risk çok yüksek. Bu tabii ki ne 2016’nın konusu, ne de önceki senenin! Ek kredi alınmaması lazım, borçlanırken yabancı para birimleri tercih edilmemeli. Nakit akışını çok iyi yönetmek, futbolcularla yapılan sözleşmelerin vadelerine dikkat edip, tazminat bedellerini düşürmek ve elbette mümkün olduğunca yabancı para biriminin seçilmemesi gerekiyor.

        8

        İşte 4 büyüklerin transfer karneleri!

        GALATASARAY

        YOUNES BELHANDA

        BONSERVİS BEDELİ: 8 MİLYON EURO

        4 YILLIK SÖZLEŞME - YILLIK ÜCRETİ: 3,35 MİLYON EURO

        9

        BAFETIMBI GOMIS

        BONSERVİS BEDELİ: 2,5 MİLYON EURO

        3 YILLIK SÖZLEŞME - YILLIK ÜCRETİ: 3,35 MİLYON EURO

        19

        BEŞİKTAŞ

        GARY MEDEL

        BONSERVİS BEDELİ: 2,5 MİLYON EURO

        3 YILLIK SÖZLEŞME - YILLIK ÜCRETİ: 2,3 MİLYON EURO

        20

        JEREMAIN LENS

        KİRALAMA BEDELİ: 1,5 MİLYON EURO (SATIN ALMA OPSİYONLU)

        5 YILLIK SÖZLEŞME - YILLIK ÜCRETİ: 2,1 MİLYON EURO

        Beşiktaş, Lens'i 4 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla kadrosuna katmasına rağmen bu sezon kiralık görünüyor. Fikret Orman, Hollandalı oyuncunun imza töreninde bu konuya açıklık getirmiş ve "Lens'i bu sezon FFP'den dolayı kiraladık. Anlaşma önümüzdeki sezon bitiyor. Opsiyonu var, kullanacağız. Lens'in bonservisini alacağız." demişti.

        21

        ALVARO NEGREDO

        BONSERVİS BEDELİ: 2,5 MİLYON EURO

        2 YILLIK SÖZLEŞME - YILLIK ÜCRETİ: 4,35 MİLYON EURO