Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Portekizli gazetecilerden Jorge Jesus yorumları: Önceliği her zaman lig... - Fenerbahçe son dakika haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Portekizli teknik adam Jorge Jesus yönetiminde hem ligde hem Avrupa'da yoluna dolu dizgin devam eden Fenerbahçe, oynadığı futbolla taraftarını adeta mest ediyor. "Golcü kimliği"ne yeniden kavuşan sarı-lacivertliler, Kadıköy'de uzun yıllar sonra taraftarına görmek istediği Fenerbahçe'yi izlettirirken, istatistikleri de alt üst etti.

        2

        Bu sezon Süper Lig'de rakip filelere 20 gol gönderen Fenerbahçe, lig tarihinde ilk altı maçlık süreçler itibarıyla en fazla gol attığı sezona ulaştı. Öte yandan sarı-lacivertliler, bu sezon Süper Lig'de çıktığı 6 maçın 4'ünde 3 gol ve üstünde gol atmayı başardı, maç başında 3.33'lük gol ortalaması yakaladı. Avrupa Ligi'nde de mücadele eden sarı-lacivertliler, 3. eleme turu, play-off turu ve grupta oynadığı 6 maçta da 14 gol atma başarısı gösterdi.

        3

        3 MADDEDE JESUS ETKİSİ

        - Jesus'un isteğiyle, tesislerin duvarları kulübün tarihi başarılarını hatırlatan görsellerle donatıldı.

        - Tesis içerisinde disiplini getiren ve telefon kullanımını yasaklayan 68 yaşındaki teknik adam, oyuncu grubunun arasındaki diyalog seviyesini artırdı.

        - Fitness salonunda başlayan antrenmanlar sahada devem ederken, çalışma temposu büyük fark yarattı. Fenerbahçe, 90. dakikada bile rakibe pres yapabilen bir takıma dönüştü.

        4

        PORTEKİZLİ GAZETECİLER HABERTÜRK İÇİN YORUMLADI

        Sergio Khritinas (Record):
        FENERBAHÇE'NİN HÜCUM PERFORMANSI ŞAŞIRTMIYOR

        Fenerbahçe'nin gol sayısı beni çok şaşırtmadı. Jesus'un gol makinesi gibi takım yaratması, özellikle futbolcuların oyuna yaklaşımının sonucu. Jesus'un takımları santrforlarını topla buluşturma ve onları pozisyona sokma konusunda her daim 'özel' oluyor. Bu kadar çok oyuncuyla hücum ederken savunmayı da iyi ayarlamanız gerekiyor. Savunmada sağlam durursanız çok sayıda insanla da hücum edebilirsiniz. Bence Jesus aradaki farkı burada yaratıyor.

        5

        YABANCI BİR ÜLKE, DİL VE KÜLTÜRE RAĞMEN İYİ İŞ ÇIKARMIŞA BENZİYOR

        Fenerbahçe'yi bu sezon ligde çok izlemedim ama Jesus, yabancı bir ülke, kültür ve dile gitmesine rağmen iyi iş çıkarıyor gibi görünüyor. Üstelik birçok yeni transfer yaptılar ve onlarla bir şeyleri oturtma süreci de meşakatli. Elbette sezonu lig ve Avrupa'da nasıl sonlandırdığına bağlı ancak şu an gelecek vadeden bir performans sergilediğini söyleyebilirim.

        6

        ÖNCELİĞİ HER ZAMAN LİGİ KAZANMAK

        Jorge Jesus bazen fazla talepkar olabiliyor. Oyuncularından çok fazla şey istiyor ama sonuçlar güzel giderken onunla çalışmak çok keyifli ve oyuncular durumdan gayet memnun oluyor. Ama sonuçlar kötü olursa bazı oyuncular için işler yolunda gitmeyebilir. Bazıları bu durumun altından kalkamıyor. Bazı oyuncular onunla gayet iyi ilişkiler kurarken bazıları mental açıdan bu durumla baş edemiyor. Jesus'la çalışmanın handikaplarından biri de bu.

        7

        Her zaman söylediğimiz gibi Jorge Jesus'un ilk amacı ligi kazanmak oluyor. Şu anda beklentiyi çok yukarıya çıkarmamak istiyordur ancak içten şekilde inanıyorum ki Avrupa Ligi'nde de iyi işler yapmak için yoğun çaba harcıyordur ama önceliği ligde şampiyonluktur. Fenerbahçe'deki ilk sezonu olduğunu da hesaba katarsak ikisi arasında kalsa Avrupa Ligi'ni değil; ligde şampiyonluğu seçer.

        8

        Brezilya'dayken çok mutlu olduğu bir sır değil. Atletico Mineiro teknik direktör arıyor, belki Jorge Jesus'la ilgilenirler ama Jesus'nun sezon sonuna kadar konsantrasyonu Fenerbahçe'de olur.

        9

        Mario Cagica (BolaNaRedePT): İLK SEZONUNDA TAKIMLARDA ANINDA ETKİ BIRAKIR

        Jorge Jesus'un takımları hücumda sağlam oluyor. Bu oyun tarzını seviyor. Bunun dışında Fenerbahçe bazı yeni oyunculara yatırım yaptı, bu yüzden bu performans sürpriz değil.

        10

        Şampiyonluk için mücadele edecek ve Avrupa Ligi'nde sürpriz yapmaya çalışacaktır. Genellikle, Jorge Jesus'un takımları Jorge Jesus'un etkisine sahiptir. Genellikle ilk sezonunda takımlarında anında etki bırakır. Başarının anahtarı, oyuncularıyla iyi ilişkiler kurabilmek ve özgüvenini kullanmaktır. Ve ayrıca oyuncularının fiziksel durumu çok önemlidir.

        11

        Portekiz'de harika yıllar geçirdi, özellikle Benfica'daki ilk sezonunda. Ondan sonra Portekiz'de iyi performans göstermedi: çok yatırım yapıldı ve sonuç gelmedi. Ama çok güzel eserleri vardı.

        12

        LİG VE AVRUPA ARASINDA KALSA LİGDE BAŞARIYI SEÇER

        Ligi de Avrupa'yı da kazanmaya çalışması gerekiyor. Ama tabii ki, ligde önceliğe sahip olması gerekiyor ama bence, bazen Avrupa kupalarına genellikle fazla itibar etmiyor. Ve bunu her ikisinde de iyi performans gösterecek iyi bir kadroya sahip olduğunda yapıyor.

        13

        Portekiz'de yeni bir krediye sahip olması için Fenerbahçe'de iyi bir performans göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Benfica'daki son iki sezonu kötüydü ve burada çok fazla kredi kaybetti.

        14

        Duarte Monteiro (zerozero.pt): GOL ATMAK JESUS TAKIMLARININ MARKA İMAJI!

        Gol atmak, çok gol atmak her zaman Jorge Jesus'un takımlarının bir "marka imajı" olmuştur. Takımları her zaman nasıl fırsatlar yaratacağını, yaratıcı olacağını ve dolayısıyla nasıl gol atılacağını biliyor. Dolayısıyla Fenerbahçe'deki bu rakamlar beni şaşırtmıyor, çünkü bunlar Jorge Jesus'un bize alıştırdığı şeyler. Örneğin, benim için 2009/2010'da Benfica kadrosu Jorge Jesus tarafından "yaratılan" en iyi takım; Pablo Aimar, Javier Saviola, Di Maria ve Oscar Cardozo gibi oyuncular etrafında dönen bir hücum makinesiydi.

        15

        Fenerbahçe'nin oynadığı futbolun taraftarlar tarafından beğenileceğini düşünüyorum. Bu biraz önce söylediğim anlamda geliyor; saldırgan, çekici ve eğlenceli. Bu noktada Jorge Jesus olağanüstü bir iş çıkarmaya devam ediyor. Ancak Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'e elendiğinde Şampiyonlar Ligi'ne ulaşamadığını ve bunun Jorge Jesus'un işinde çok olumsuz bir nokta olduğunu unutamayız. Ve bu ilk değildi çünkü Benfica ve Sporting'deyken de elenmişti. O mükemmel bir koç ama egosu ve inatçılığı çoğu zaman ona problem yaratıyor.

        16

        Jorge Jesus, kusurları olan mükemmel bir koç. Jorge Jesus hatalarını nadiren kabul eder ve hatayı her zaman başka yerde arar. Bu benim için Jorge Jesus'un en büyük sorunu.

        17

        AVRUPA LİGİ İLE HESAPLAŞMAK İSTİYOR

        Jorge Jesus her zaman şampiyonluğun en önemli şey olduğunu söyler. Benfica ve Sporting'te de böyle oldu ve bir dereceye kadar yanlış değil. Ama her zaman uluslararası bir yarışma kazanmak istediğini söylediği için Avrupa Ligi'ne önem verdiğini düşünüyorum. Benfica ile iki kez yakındı, ancak iki finali de kaybetti.

        18

        Bunun hala hafızasında olduğuna inanıyorum ve bir şekilde Avrupa Ligi ile hesaplaşmak istiyor, bu yüzden fırsatları olduğunu hissediyorsa kesinlikle kupayı kazanmaya çalışacaktır. Onun için Avrupa'da rekabetçi bir sezon, kariyerinin zirvesi olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ