Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google bu kez başka bir uygulama ile karşımızda olacak - Teknoloji Haberleri
        .png
        .png

        Google, sahip olduğu en geniş tüketici kesimine ulaşma olanağını otellere rezervasyon amaçlı olarak da kullanılacak.

        Testlerin tamamlanmasından sonra Google’ın otel rezervasyonu hizmetini geliştirip, mevcut OTA’lara (online seyahat acentası) bir yenisinin ekleneceği, Google’ın offline seyahat acentalarının karşısına rakip olarak çıkacağı belirtiliyor.

        Google, meta arama sonuçlarını otel odası rezervasyon modülü ile birleştirip yeni bir atılıma hazırlanıyor. Google’ın Oda Rezervasyon Modülü şimdilik test şeklinde.

        Google bu değişikliği daha geniş bir trafik ve cihaz türüne yayması halinde gezginlerin aynı görünümdeki oteller için daha fazla bilgi ve seçenek görebileceği belirtildi.

        Mevcut durumda otel aramalarını, müsaitlik durumu ve fiyatlarına göre listeyen Google, yeni servisiyle, bu sonuçlara doğrudan Google üzerinden rezervasyon yapma imknaı da ekleyeme hazırlanıyor.

        GÜÇLÜ BİR RAKİP OLARAK ÇIKMIŞ OLACAK

        Halihazırda ise kullanıcılar Google ana sayfasında yaptıkları otel aramalarında, rezervasyon ve ödeme işlemleri için, seyahat acentalarının online sitelerine yönlendiriliyor. Diğer bir deyişle Google, artık hem online hem de offline seyahatşirketlerinin karşısına güçlün bir rakip olarak çıkmış olacak.

        REKLAM

        Günümüzde, oda rezervasyon modülü sayfanın alt kısmındaki konumu nedeniyle en yüksek trafik hacmini görmüyor. Google’ın mevcut tasarımı şimdilik "METASEARCH" otel listelerini vurguluyor. Oda rezervasyon modülü sayfanın üst tarafında yer almasıyla daha daha geniş müşteri kitlesi, uygun tarihleri ​​ve fiyatları filtreleyerek belirli bir oda tipinidaha hızlı rezerve edilebileceği belirtiliyor. Bunun da dönüşümlü arama trafiğini etkileyeceği ifad ediliyor. Çünkü arama yapanlar, arama yapmadan ve tıklamadan önce, farklı oda türlerini aynı anda meta arama sonuçlarıyla kolayca görebilecekler.

        GOOGLE ODA REZERVASYON MODÜLÜ İLE NE AMAÇLIYOR?

        Google'nin başlatmış olduğu bu uygulama ile kullanıcıların karar alma sürecini kolaylaştırmak, kullanıcıya daha fazla bilgi ve seçenek sunmayı amaçladığı belirtildi. Kullanıcıların, yüklenen oda görüntüleri bir odayı diğeri ile kıyaslamak temel hedef. Bu nedenle kullanıcıların istedikleri oda tipini seçmede kolaylık sağlayacağı öngörülüyor. Google'nin bu uygulama ile başka bir fiyat karşılaştırma sitesi olmak yerine yerine "Book" ile ana arama, karar verme ve hatta rezervasyon noktası belirlemede etkili olmak istediği belirtildi.

        BAĞLANTILI VE GOOGLE'DA 'BOOK'A ÖZEL ODA REZERVASYON MODÜLÜ

        Mevcut testlerde, Google otel reklamları kampanyalarında (Google’ın standart olarak adlandırdığı) kullanıcıyı web sitesine mi, yoksa Google'da "Book" uygulamasına mı yönlendireceği seçilebiliyor. Bu özelliği etkinleştirip, etkinleştirmemeye kullanıcı karar veriyor.

        REKLAM

        Diğer taraftan, Oda Rezervasyon Modülünün bir parçası olan kampanyalarda, tüm kullanıcılar, otel web sitenize yönlendirilmeden Google Book'a yönlendiriliyor. Google’ın bu hamleyi, Google üzerinden yapılan rezervasyonları artırmak için attığı belirtiliyor.

        Google'nin çalışmalara 2017'de başladığı Room Booking Modül (RBM) şu anda yalnızca ABD’deki satış noktalarında etkin durumda. Başka bir deyişle, sonuçları yalnızca google.com’daki ABD kullanıcılarına gösteriliyor. Google'ın bu özelliği test aşamasının tamamlanmasının ardından özellikle turizm potansiyeli yüksek ülkelerden başlayarak, diğer pazarlara da açmayı hedefliyor.

        EN BÜYÜK RAKİPLERDEN BOOKING.COM'A TÜRKİYE'DE ERİŞİM YOK

        Yabancı ve yerli turistlerin en çok başvurdukları seyahat ve tatil platformlarından biri olan Booking.com Türkiye'de 2017 yılının Mart ayında TÜRSAB'ın açtığı dava sonrasında haksız rekabet yarattığı gerekçesi ile kapanmıştı. Booking.com üzerinden Türkiye'deki kullanıcılar Türkiye'deki tesislere rezervasyon yapamazken, Türk kullanıcılar yurtdışı oteller için rezervasyon yapmaya devam edebiliyor.

        Konaklama pazarının bir diğer önemli oyuncusu olan Airbnb'in ise Türkiye'deki vergi mevzuatlarıçerçevesindeki tartışmalı durumu halen devam ediyor.

        Google'nin bu hamlesiyle hali hazırda hizmet veren Booking başta olmak üzere TripAdvisor,FindHotel, Expedia, Hotels.com, Hotwire, Travelocity, Orbitz, Trivago gibi online seyahat acenterine rakip olacak. Ancak Türkiye gibi ülkelerde Google'ın bu servisinin vergisel durumu ve haksız rekabet yaartıp, yaratmayacağı şimdiden merak konusu olmuş durumda.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ