Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. RenanPekünlü, 2011 yılının Mart ayında fakülte binasına türbanıyla girmek isteyen öğrencilerine tutanak tutup izin vermeyince, YÖK'e şikayet edildi.

Bunun üzerine, YÖK de, türbanlı öğrencilerini almayan Prof. Dr. Renan Pekünlü, hakkında 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle şikayetçi olunca, 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu davadan Prof. Dr. Pekünlü'ye verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından da onandı.

Prof. Dr. Rennan Pekünlü de geçen 27 Kasım tarihinde, öğrencilerine, öğretim üyesi arkadaşlarına, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda 'Evrim ve Evren' konulu ders verdikten sonra Foça Açık Cezaevi'ne teslim oldu. Son dersinde gözyaşlarına boğulan Prof. Dr. Pekünlü'nün, 2 yıl 1 aylık hapis cezasının infazını tamamladıktan sonra önümüzdeki perşembe günü tahliye olacağı açıklandı. Ancak şartlı tahliye olan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün, belli zamanlar da imza vereceği de öğrenildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ