Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uşak'ta önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uşak'ta toplu açılış töreninde konuştu
ABONE OLCumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili tartışmalara ilişkin, "'Diyanet’i kaldıracağız' diyorlar. Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki arabaya taktılar. 320 bin liralık araba. Bu onlar için kaynakmış. O makama bu az bile. Kendisine dedim ki cumhurbaşkanlığı makamındaki kullanmakta olduğum zırhı Mercedes’lerden birini kendisine tahsis ettim. Başbakanımızla da görüşeceğim bakın Papa’ya uçak tahsis ediyorlar. Şimdi bizim de havuzumuz var teklifini yapacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın tarifeli uçaklarla gitmesini istemeyeceğiz." dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;
Bugün 37 ayrı hizmet ve eseri sizlerle buluşturuyor, resmi olarak hizmete alıyoruz. Bundan tam 55 yıl önce demokrasimiz adına utanç verici hadise yaşandı. Bugün 27 Mayıs 2015. 27 Mayıs 1960 darbesi kara bir gün olarak tarihe yazıldı.
Anadolu ve Trakya merhum Menderes döneminde beklediği yatırımlara kavuştu, Türkçe ezan garabetine onun döneminde son verildi. CHP 1950 seçiminin sonucunu yıllarca hazmedemedi, Yassıada mahkemelerindeki iddiaların bir çoğunun arkasında CHP vardı. Menderes'in akıbetinin bundan sonraki siyasetçilere ders olmasını istiyorlardı, Menderes ve arkadaşları suçlu oldukları için idam edilmedi. Menderes'in akıbeti demokrasi kılıcı gibi siyasetçilerin tepesinde sallandı.
Birileri çıkıp resmimi koyuyor altına da ne diyor; 'Yüzde 52 oyla idama mahkum oldu' diyor. Sonra çeviriyor. 'Şok karar !Mursi yüzde 52 oy almasına rağmen idama mahkum oldu' diyor sonra sosyal medyadan bunu çekip alıyor. Dürst olun dürüst. Elinizdeki yazılı ve görsel medya ile neyi ürküteceğinizi sanıyorsunuz.
"BUNLAR ÜCRETLİ ŞARLATANLAR"
Gezi olayları sırasında da bazı CHP vekilleri bize benzer tehditlerde bulunmuşlardı. Devir değişse de aktörler değişse de zihniyet değişmedi. Uluslararası medya desteği olmadan bunlar başarılı olamazlardı. Gazete işi gücü bırakmış bizimle uğraşıyor. Ey New York Times Gazze'de 16 gazeteci İsrail uçakları tarafından katledilirken uluslararası basın kuruluşu olarak bize ders vereceksiniz öyle mi? Bunlar bu milletin asil duruşunu bilmiyorlar. Kirli ittifaklara benim milletimin nasıl ders vereceğini anlayamıyorlar. Şarlatanlıklarına her gün yenisini ekliyorlar. Bunlar ücretli şarlatanlar. Onlar istemese de biz yolumuza devam edeceğiz.