Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde Kuzey Irak'taki gibi bir yapının doğmasına Türkiye'nin sıcak bakmayacağını söyledi. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkenin Suriye'nin bölünmesini istemediğini belirten Erdoğan, bu ülkede yaşanan krizde son dönemece girildiğini, bunun uzun süre devam etmeyeceğini dile getirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan 7 emirlikten biri olan Şarjah'ı (El Şarika ) ziyaret eden Erdoğan, dönüş yolunda gazetecilerin İmralı sürecinden Suriye'deki gelişmelere, iptal edilen köprü ve otoyol ihalesinden YÖK kanununa kadar pek çok konudaki sorusuna cevap verdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bu hafta Türkiye'de görüşecek olan Erdoğan, Amerika'nın Suriye krizinde hâlâ elini taşın altına koymadığını belirtti, Suriye krizinde seyirci kalan BM Güvenlik Konseyi'nin yanı sıra İslam İşbirliği Örgütü, Arap Birliği ve İran'a sert eleştiriler yöneltti.

İptal edilen köprü ve otoyol ihalesinde verilen fiyatı çok düşük bulduğunu ifade eden Erdoğan, bu fiyatın kabul edilmesinin halka ihanet olacağını vurguladı, bu konuyu halka arz ile çözeceklerini kaydetti. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde olan YÖK kanun taslağıyla ilgili kafasında bazı soru işaretleri olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, üniversitelerin yönetimini düzenlerken Batı'daki modellere bakılması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, ilk kez bir yurt dışı gezisine sadece haber ajanslarının üst düzey yöneticilerini davet etti. Programa Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, İHA Genel Müdür Yrd. İsmail Ballı ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın gündeme ilişkin sorulara verdiği cevaplar şöyle:

SORU: Birleşik Arap Emirlikleri seyahati sizin için nasıl geçti? Değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?

CEVAP: El Şarika ufacık bir yer. Ufacık bir yer olmasına rağmen gerçekten imkanları en güzel şekilde değerlendirmişler. Aynı şey, yine burada ziyaret ettiğimiz emirliklerden biri olan Ajman için de geçerli. İmkanları az bir emirlik olmasına rağmen, çok iyi şeyler oluşturmayı başarmış.Buraya ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nden bir Başbakan geliyor, Ajman'a da öyle. Ayrılırken de onu söyledi. Bana söylediği şu: 'Buraları çok sık (kendi tabirimle kullanacağım) markaja almıyorsunuz. Gerekirse bu 7 eyaletin hepsinde ofisler kurmak suretiyle burayı sıkı takibe almanızda fayda var.Biz de şimdi oradaki konsolosumuza, 'buraya ataşe atanana kadar buranın aynı zamanda ticaret ataşesisin' dedik.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ