Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sahte doktor Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde de çalışmış!

        Güngör KARAKUŞ / HT GAZETE

        HABERTÜRK’ün ‘Acilde sahte doktor’ başlığıyla manşete taşımasının ardından gittiği sahil kasabasında ‘gerçek’ bir hayata yelken açan Ali Haktan Yılman, gönüllü olarak gittiği Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde 9 gün görev yapmış. “Oradaki insanlara yardım ettik” diyen Yılman, hikâyesinin sonunda pişmanlığını “Yaptığımdan her zaman pişman olacağım. 70 yaşına gelsem bile bu pişmanlığı yaşayacağım” diye ifade etti. İşte ‘sahte doktor’un anlattıkları...

        Babanla aranız nasıldı?

        Babam sadece biyolojik baba diyebileceğim bir kişi. Bir dönem kendisi de sansasyonel hayatlar yaşadı. Babamı bazen gazetelerden takip ederdik. Bir çocuğun anne ve babasının ayrılmasını görmesi çok sıkıntılı bir durum. Küçük bir kız kardeşiniz var. Anne ve babanız sürekli kavga ediyor. Evin içinde huzurunuz yok. Babam, annemi ve beni dövüyordu. Sorunlu bir çocukluğum oldu. Babamla görüşmüyorum.

        Kız arkadaşın var mı?

        Değişik özel hayatlar yaşadım. Bir sevgilim popçu, bir sevgilim manken, bir sevgilim diş hekimiydi. Hayatıma giren kadın sayısı oldukça fazlaydı. Kadınlardan hayatı öğrenmeye çalıştım. Annemin bana hayatı öğretecek vakti yoktu. Hayatı hep çalışmak ve kandırılmakla geçti. Hayatımda hep annem gibi bir kadını istedim. Nasıl bir şanssa hayatıma giren iyi kadınlar hep annem gibi oldu.

        Sahte doktor olarak Gazze’ye gittiğin doğru mu?

        Evet sağlık gönüllüsü olarak 5.5 ay önce Gazze’ye gittim. 9 gün Batı Şeria’da diğer arkadaşlarla birlikte Şifa Hastanesi’nde görev yaptık. Oradaki insanlara yardım ettik.

        Bundan sonraki planın ne?

        Hayalim olan ve sahte doktor olarak bir dönem hayalimi gerçekleştirdiğim tıp hekimliğini kazanmak istiyorum. Altı yıllık tıp diplomasını alıp gerçek doktor olarak çalışacağım. Bu eğitimi Türkiye ya da yurtdışında alabilirim. Yaptığımdan her zaman pişman olacağım. 70 yaşına gelsem bile bu pişmanlığı yaşayacağım. Ama ben insanların zarar göreceği bir şey yapmadım.

        ‘DOKTOR OLSAM KALP VE DAMAR CERRAHI OLURDUM’

        Hiç hekimlik mesleğini gerçek doktorlardan daha fazla hak ettiğini düşündün mü?

        Gerçek doktorlarla beraber çalıştım. Bu mesleği onlardan daha çok hak ettiğimi düşündüğüm anlar oldu. Kendimi tatmin etmek için doktor kaşesi yaptırdım ama kendi boş sayfalarıma basıyordum. Doktor olsaydım uzmanlığımı kalp ve damar cerrahisinde yapmak isterdim.

        Doktorluk mesleğini kullanarak kendini birilerine ispatlamaya mı çalıştın?

        Öyle ispatlama çabam olmadı. Çünkü o tip egom yoktu. Doktorluk mesleğini hayalim olduğu için yaptım. ‘Ben doktorum, şöyleyim böyleyim’ demedim.

        ‘Acilde sahte doktor’ manşetini okuyunca ne hissettin?

        Sabah kız arkadaşım söyledi ve gazetenizi aldım. Haberi okudum ama endişelenmedim. Sinir, stres yapmadım. Başıma gelecekleri daha önceden tahmin ettiğim için ‘En fazla bunlar olur’ dedim. Cezaevine de atarlarsa ‘Bolca kitap okur, spor yaparım’ diyerek kendimi teselli ettim. Çocukluğumun geçtiği yer olan Ümraniye’ye gittim. Kız arkadaşımla buluştum. Yurtdışına kaçmamı yoksa ömrümün hapislerde geçeceğini söyledi. Öyle boş boş bakakaldım. Yaşadıklarım, hatalarım gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti. Daha sonra arabamı ve eşyalarımı da bırakarak İstanbul’dan ayrıldım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ