Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Özel okullar öğrencisini ‘yönetmelik’ ile alacak, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği, Özel okullar öğrenci alımı,

        HT GAZETE

        GEÇEN yıl öğrencilerini Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarındaki 6 dersten Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji derslerinin sınav sonuçlarına ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanına göre alan özel okullar bu yıl nasıl öğrenci alacaklarını 31 Aralık tarihine kadar açıklayacak.

        Aralarında Amerikan, Alman, İtalyan, Fransız, Avusturya liselerinin de yer aldığı yabancı ile Türk özel okullar bu tarihe kadar nasıl öğrenci alacaklarını yönetmeliklerinde yazacak ve onay için Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderecek. Bakanlığın onayının ardından da okullar tek tek öğrenci alımında izleyecekleri yöntemi kamuoyuna kendileri açıklayacak.

        Geçen yıl öğrencilerini nasıl alacaklarını Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin duyurusu ile yapan okullar ve dernek hakkında “Alternatif yerleştirme sistemi oluşturuyorlar” gerekçesiyle soruşturma açılmıştı. Bu yüzden bu yıl okullar açıklamalarını dernek aracılığıyla yapmayacak.

        MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü il milli eğitim müdürlerine yazı göndererek, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre özel okulların da resmi okulların tabi oldukları hükümleri uygulayacağını belirterek, “Ortaöğretim okullarına öğrenci kaydı ve nakli başvuru öncelik sırasına göre veya ortaöğretim yerleştirmeye esas puana göre yapılır” denildi. Yazıda okulların bu hükümlerin dışında farklı bir uygulama ile öğrenci almaları için bakanlık onaylı kurum yönetmelikleriyle mümkün olduğu vurgulanarak, “İsteyen buna göre kurum yönetmeliklerini hazırlayarak bakanlığa onaylatacak” denildi. Bu sürenin de 31 Aralık tarihinde son bulacağı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ