Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Edirne Valisi dursun ali Şahin'den idam yorumu

        Vali Şahin, Yemişkapanı Hanı kurtarma kazısı inceleme sonrası bir basın mensubunun, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili sorusu üzerine, Edirne'de bu tür olayların yaşanmadığını söyledi.

        Asayiş yönünden huzurlu bir kent olan Edirne'de suç oranının günden güne düştüğünü ifade eden Şahin, "Edirnemizde çok şükür 7 gün 24 saat, kadın erkek sokaklarda rahatça dolaşabilir. Edirne asayiş durumunda çok iyidir daha da iyi olacaktır. Bizde cereyan eden hırsızlık suçlarıdır. Bunda da azalma vardır. İlimizde böyle bir sorun olmaz" diye konuştu.

        Şahin, idamın geri getirilmesi ve hadım cezalarının gündem de olduğunun hatırlatılması üzerine ise "İdam cezası kaldırılmıştır ancak zaman zaman 'kaldırılmasıydı' diyorum ama bu hükümetin bileceği iştir, meclisin bileceği iştir" diye konuştu.

        ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN SİYAH EYLEM

        Bu arada, Trakya Üniversitesi öğrencileri de Özgecan Aslan'ın öldürülmesini siyah kıyafetler giyerek protesto etti.

        Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, derslerine bugün siyah kıyafetlerle katıldı.

        Sibel Çilingir, öğrenciler adına yaptığı açıklamada, Özgecan'a yapılan caniliğe karşı verilecek hiçbir cezanın yeterli olmayacağını söyledi.

        Bu durumda herkesin üzerine düşenin, saçma zihniyetleri toplumda barındırmamak olduğunu aktaran Çilingir, "Şu an da elimizden gelen tek şey siyah giyinmektir. Biz de yapılan caniliği kınıyoruz" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ