Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda önemli açıklamalar yaptı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TESKOMB heyetini kabul etti. Gündeme ilişkin konulara değinen Erdoğan, iç güvenlik paketiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        'KÜRSÜYÜ TERÖRİZE EDİYORLAR'

        - (TBMM'deki iç güvenlik görüşmeleri)Meclis'te birileri yüzünü kapatıyorsa, birileri mikrofonları kırıyorsa terörün temsilcileri Meclis'e girmiş demektir. Demokratik hak kürsüdedir. Ama onu terörize ediyorlar. Kadın Meclis başkanına ağza alınmayacak sözler sarf ediliyor ben bunu lanetliyorum.

        'ERKEKSEN NİYE ETEKLE GEZİYORSUN?'

        -Terörist değilsen maskesiz dolaş. Erkeğim diyor ne erkeği be sen erkeksen niye etekle geziyorsun. Dürüst olun dürüst. Terörist ama her yola başvuruyorlar.

        'KANUN ER VEYA GEÇ ÇIKACAK'

        - Bu kanun er veya geç çıkacak. Çünkü devletin yöneticisi olan hükümet en sağlıklı şekilde yürütme için gerekli düzenlemeleri yapacak. Toplumu artık böyle terörize edemeyeceklerini düşünerek rahatsız oluyorlar.

        - Parlamentoda üç parti yanlarında bir de paralel yapı. Dört birliktelikle bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Er veya geç milletin Meclis'te gönderdiği milletvekilleri inşallah bu düzenlemeyi yaparak bize gönderecektir.

        'KAYBEDİLMİŞ BİR METRAKARE TOPRAĞIMIZ YOK'

        - Musul Başkonsolosluğu basıldığında aylarca hükümetin başının etini yediler. Süleyman Şah Türbesi'ni güvenli bir bölgeye taşıyoruz, bu sefer de ortalığı ayağa kaldırmaya çalışıyorlar.Topraklar bırakıldı gelindi diyorlar. Aylarca bu oprasyon üzerinde çalıştık. Suriye üzerinde kaybedilmiş bir metrekare toprağımız yoktur.

        -Birileri bundan rahatsız oluyor. Eğer onlar rahatsızsa biz doğru yoldayız demektir.Ne diyorlar YPG'yle PYD'le şunla bunla hiç alakası yok. Biz bu tür terör örgütleriyle iş yapacak kadar alçalmadık, küçülmedik.

        DEVLET BAHÇELİ'YE: ÖNCE SAYGI DUY

        - (Bahçeli'nin Genelkurmay Başkanı Özel hakkındaki sözleri)Genelkurmay Başkanı'na yönelik sözleri yenilir yutulur cinsten değil. Senin vatan millet derdin var mı? Başbakan yardımcılığı yaptığında ne yaptın onu söyle. Hakaret ettiğin dağlarda teröristlere mücadele veren insanlardır. Önce bir saygı duymayı bil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ