Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2010 KPSS soruları bilgisayarında ele geçirilen kilit isim Baki S., “Etkin Pişmanlık”tan yararlandırılarak süpriz bir şekilde serbest bırakıldı

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        2010 KPSS soruları bilgisayarında ele geçirilen kilit isim Baki S., “Etkin Pişmanlık”tan yararlandırılarak süpriz bir şekilde serbest bırakıldı. İtirafçı Baki S.’nin emniyet ifadesinde, soruların o dönem kendisi gibi Gülen cemaatinin evlerinde kalan Berat K.’dan geldiğini itiraf ettiği iddia edildi.

        Yalvaç Cumhuriyet Başsavlığı, 31 Ağustos 2010 tarihinde soruşturma başlattı. Soruşturma sırasında dinlemeye takılan Baki S.’ye soruların, Ankara Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nde çalışan Berat K. tarafından gönderildiği tespit edildi. Daha sonra gözaltına alınan Baki S. savcılık ifadesinde, “KPSS sorularının Berat’a nasıl ulaştığını bilmiyorum. Cemaatten birileri tarafından Berat’a verilmiş olabilir. Üniversite döneminde Gülen cemaatinin evlerinde kaldım. Berat’ın da cemaatle bağlantısı var. Benim cemaatle bağlantım kesildi” demişti. Geçtiğimiz pazartesi günü S.’nin de aralarında bulunduğu 68 kişi gözaltına alınmıştı. Baki S.’nin sorgusunda konuştuğu ve 2010 yılında ki ifadesine benzer ifadeler verdiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ