Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Tuncay Özkan: Ak Parti İzmir'de yüzde 60 oy alır

        CHP İzmir 1'inci Bölge 3'üncü sıra milletvekili adayı Tuncay Özkan, aday gösterilmesinin ardından İzmir basınının önüne çıktı. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Özkan,cezavevinde geçen yıllarından sözetmek istemediğini dile getirdi.

        'AK PARTİ ABUR CUBUR İNSAN KOYMUŞ'

        CHP 1'inci bölge 1'inci sıra milletvekili adayı gösterilen Selin Sayek Böke'nin CHP'nin ekonomi politiklarını oluşturan, yönlendiren ve topluma anlatan en güçlü sesi olduğuna dikkat çeken Özkan "İzmir adayı gösterilmesi bu kente yakışan en önemli hediyedir" dedi.İzmir'deki seçimlerde asıl sorunun AKP'nin listesi olduğunu öne süren Özkan, "İzmir hiç düşünülmeden abur cubur pek çok insan listeye konulmuş. Bu anlamda İzmir'in AKP listesinden sorun yaşacağını ilk günden belli oldu" dedi.

        'ADAY GÖSTERİLMESİ SİYASİ SUİKAST'

        Eski CHP'li AKP'den 2'nci Bölge 7'nci sıra milletvekili adayı gösterilen Savcı Sayan'la ilgili soru üzerine Özkan, "Bu şahısla ilgili konuşarak zaman kaybetmeyi uygun bulmuyorum. Daha ilk günden kalitesinin ne olduğunu ve İzmir'e niçin getirildiği belli oldu. İzmir'e yapılmış en büyük siyasal suikastlardan biridir" diye konuştu.

        'AK PARTİ İKİNCİ YA DA ÜÇÜNCÜ OLUR'

        İzmir'de rekor oy alacaklarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacaklarını belirten Özkan, iddialı bir söylemle AK Parti'nin ikinci hatta üçüncü parti konumuna gerileyebileceğini söyledi. Özkan şöyle devam etti:

        Çünkü koalisyonları parçalandı. Kendi içlerinde kavgalılar, Türkiye'nin başını her gün belaya sokuyorlar. İktidar olunca da AKP zihniyetinden hesap soracağız, İzmir'de yüzde 60 oy alarak rekor kıracağız. İki bölgede de 9'ar milletvekili çıkaracağız. Belki de bu sayı 10'a çıkabilir.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ