Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Profesöre dayak suçlaması!

        KONYA'daki Selçuk Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Erkan Depdep, derste Prof. Dr. Ali Arslan Sinan'ın kendisini dövdüğünü ileri sürerek, Rektörlüğe şikayet dilekçesi verdi. Rektörlük, olayla ilgili soruşturma başlattı.

        Geçen cuma günü, üniversitenin Alaaddin Keykubat Kampusu Fen Edebiyat Fakültesi binasındaki 1'inci sınıf dersiliğinde öğrencilerden Erkan Depdep, iddiaya göre üstündeki lambadan parladığı için Prof. Dr. Ali Arslan Sinan'ın tahtaya yazdığı ders notlarını göremediğini iletti, hocasından yazıları diğer tarafa yazmasını istedi. Depdep, bunun üzerine Prof. Dr. Sinan'ın kendisini tahtaya çağırdığını ve 35 öğrencinin önünde tokatladığı için sınıfı terkettiğini ileri sürdü. Erkan Depdep, daha sonra Rektörlüğe şikayet dilekçesi verdi. Rektörlük şikayet üzerine soruşturma açtı.

        Prof. Dr. Sinan'ın kendisine tokat vurduğunu iddia eden Kahramanmaraşlı öğrenci Erkan Depdep, şikayet dilekçesinde şöyle dedi:

        “Prof. Dr. Ali Arslan Sinan, tahtanın sol bölümüne ders notlarını yazmaya başladı. Ben ise sınıfın orta bölümlerinde oturuyordum. Lambanın ışığı tahtanın bir bölümünü parlattığı için hocanın yazdığı ders notlarını göremiyorduk. Prof. Dr. Sinan'dan notları tahtanın parlamayan diğer bölümüne yazmasını istedim. Bunun üzerine beni tahtaya çağırıp, ‘Hadi göster bakalım, notları nereye yazmamı istersin?’ dedi. Ben de tahtanın parlamayan diğer bölümünü elimle gösterip ‘Hocam bu bölüme yazarsanız görebiliriz’ dedim. Prof. Dr. Sinan, bu cevabı alır almaz sınıftaki arkadaşlarımın önünde yüzüme sert bir tokat attı. Şikayetçiyim.''

        ‘DAYAK YEMEYE GELMEDİM’

        Erkan Depdep, kendisiyle görüşen DHA muhabirine ise “Tokadı yediğim anda neye uğradığımı şaşırdım ve şoke oldum. Hiç beklemediğim bir hareketti. Hoca, kendisiyle alay ettiğimi sanmış olmalı. Oysa gerçekten de parlayan tahtadan notları göremiyorduk. Tokat yememe rağmen hocaya saygıda kusur etmedim ve izin alarak dışarı çıktım. Arkadaşlarımın önünde küçük düştüm, gururum incindi. Ben üniversiteye dayak yemeye gelmedim. Hiçbir öğretim görevlisinin üniversite öğrencisine vurmaya hakkı yok'' dedi.

        PROF. DR. SİNAN: VURMADIM, İTTİM

        39 yıllık öğretim görevlisi, evli ve 3 çocuk babası Prof. Dr. Ali Arslan Sinan ise DHA muhabirine olayı şöyle anlattı:

        “Derse girdiğimde arka tarafta oturan 3- 4 öğrencinin kendi aralarında konuştuğunu gördüm. Ders dinlemeye pek niyetleri yoktu, bir kaç kez baktım ama pek oralı olmadılar. Dersi anlatmaya başladıktan bir kaç dakika sonra aralarından biri bana, ‘Hocam tahtanın o tarafında görmüyoruz, diğer tarafa yazar mısın?’ dedi. Ben de tahtaya çağırıp, ‘Neresi gel bakalım göster’ dedim. Zaten dersle de tahtayla da ilgilendiği yoktu. Not da almıyordu. Şamata yaptığını düşünüp, ‘Yaptığın doğru bir şey değil, hadi git’ diyerek elimle yüzünü itekledim. Daha sonra kendisi dışarı çıkmak istediğini söyledi. Ben de ‘Dersi dinlemiyorsun madem, çık git’ dedim. Öğrenciye başka bir darbem olmadı. Şikayet dilekçesi verdiğini duydum.'' Olay anında sınıfta bulunan öğrenciler de Prof. Dr. Sinan'ın, arkadaşları Erkan Depdep'in kendisiyle dalgğa geçtiğini sandığını söyledi. Bu öğrenciler, “Hoca, Erkan'ı tahataya çağırıp, çok sert şekilde yüzüne vurdu. Erkan, neye uğradığını şaşırdı ve sınıftan çıktı. Arkadaşımız dersleri kaynatmaz. Üstelik de notları son derece iyidir. Sınıfın en başarılı öğrencilerinden biridir'' dedi. SORUŞTURMA BAŞLATILDI Erkan Depdep'in konuyla ilgili şikayet dilekçesi vermesinin ardından Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, suçlanan Prof. Dr. Ali Arslan Sinan hakkında soruşturma başlattı.

        Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Öğrencinin dilekçesi üzerine adı geçen öğretim üyesi hakkında soruşturma başlattık. AB'ye hazırlandığımız bu günlerde bir üniversite öğrencisinin dövülmesini kesinlik tasvip etmemiz mümkün değil. Herkes gibi ben de bir eğitimci ve rektör olarak bir öğrencimin dövülmesini asla hazmedemem'' dedi.

        Selçuk Üniversitesi'nin, öğrencilerin özgürce yaşayabildiği, Atatürk ilkelerine bağlı, her görüşe açık, şeffaf bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Okudan, “Bizim için öncelikle öğrencilerimizin huzuru ve mutluluğu gelir. Konuyla ilgili gerekli belge ve bilgileri Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na gönderdik. Prof. Dr. Sinan hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır'' diye konuştu.

        Olayı soruşturmakla görevlendirilecek yetkililer, önümüzdeki günlerde hem öğrenci Erkan Depdep, hem de Prof. Dr. Sinan'ın ifadesini alacak, olay anında sınıfta bulunan öğrencilerle de görüşecek.

        Kerem PULGAT/KONYA, (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ