Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Mehmet Ağar talimatla ifade verdi

        HABER MERKEZİ – İSTANBUL ,

        MehmetAğar'ın Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi(SEGBİS) aracılığı ile alınan ifadesi yaklaşık 4 saat sürdü.

        SALON KİLİTLENDİ

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na dün saat 09:30 sıralarında korumalarıyla gelen Mehmet Ağar, ifadesinin alınmasını için İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonuna geçti. Ağar'ın ifadesi SEGBİS sistemi ile alındığı için duruşma salonunda mahkeme heyeti ve savcı yer almadı.

        Salonda Ağar ve korumaları ile SEGBİS sistemini çalıştırmak amacıyla bir personel hazır bulundu. Duruşma salonun kapıları kilitlendi, basın mensupları da dahil olmak üzere duruşma salonuna girişe izin verilmedi. Koruması duruşma salonunun kapısında bekledi.

        OTOPARKTAN ÇIKTI

        Ağar'ın ifade işlemi yaklaşık 4 saat sürdü. Mehmet Ağar, duruşma salonun arka kapısından hakim, savcı odaları ile mahkeme kalemlerinin bulunduğu koridordaki asansörle otoparka inip, sivil bir araçla ayrıldı. Adalet Sarayı'nın protokol sarayının önünde bekleyen kendi cipi de eskortluk yaptı.

        Bir görevli, duruşma salonun kapılarının kilitlenmesi gerektiğini ancak konunun davanın görüldüğü Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin takdirinde olduğunu söyledi. Kapıların Ağar'ın korumaları tarafından kilitlenmiş olabileceği de öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ