Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Suriyeli çocuklar bu sefer de tehlikelere aldırış etmeden denize atlayarak para kazanmanın peşine düştü

        Serhan Sevin/HABERTURK.COM

        ssevin@haberturk.com

        Ercun Ömer, Mohammed Ali, ve Abdullah Hüseyin Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan üç ailenin onlarca çocuğundan üçü. 14, 11 ve 13 yaşlarında olan üç çocuğu diğer Suriyeli çocuklardan ayıran özellikleri ise fotoğraf çekmek isteyen yabancı turistler için modellik yapmaları.

        Karaköy ve Eminönü’nde yoğun olarak bulunan yabancı turistler Türkiye anılarını daha enteresan şekilde belgelemek için Ercun, Mohammed ve Abdullah’a para vererek onların Galata Köprüsü başta olmak üzere çeşitli sahil kısımlarından denize atlamalarını talep ediyorlar. Deniz trafiği, bariyerler ya da kayalıklar gibi tehlikelere aldırış etmeden kendilerini sulara bırakan Suriyeli çocuklar kendilerinden özellikle parende atmalarının istendiğini söylediler.

        Çevre esnafları ve vatandaşlar turistlerin çocukları bu şekilde kullanmalarından rahatsız olduklarını söyleseler de işin ucunda para olduğu için çocukları engelleyemediklerini belirttiler. 'Yaz sıcaklarında hem para kazanıyoruz hem de serinliyoruz' diyen çocuklar ise hallerinden memnun. Günde on ile otuz lira arasında kazandıklarını söyleyen Ercun, Mohammed ve Abdullah kazandıkları paraları gıda ile kira masraflarına destek olmak için kullandıklarını söylediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ