Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çiçekçi kazasından sonra ‘Cadde’de denetimler sıkılaştı

        Mustafa ŞEKEROĞLU-Kurthan DEMİR/HABERTÜRK

        İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’nde geçen hafta üst üste iki kaza meydana geldi. Şaşkınbakkal’da çiçekçilik yapan Mehmet Emin Kaya’nın tezgâhına çarpan sürücü Murathan A., Kaya’nın ölümüne neden oldu ve kaçtı. Bu kazadan 20 saat sonra sürücü Abdullah Ercan Acar, yayaların arasına daldı. Hüseyin Koşum ölürken 2 kişi de ağır yaralandı.

        Bu olaylardan sonra polis, caddedeki kontrollerini sıklaştırdı. Uzun süredir Bağdat Caddesi’nde modifiye araçların yarışları ve makas atma şeklindeki trafik ihlalleri nedeniyle şikâyetlerin de artması üzerine harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, denetimlerini sıklaştırdı. 11 günlük denetimlerde 5 bin araç kontrol edildi. 1250 aracın sürücüsüne ceza kesildi. Toplam kesilen para cezası 250 bin 724 lira olarak gerçekleşti. Kesilen ceza kapsamında 51 araç, eksiklikler nedeniyle trafikten men edildi. 15 sürücünün ehliyetine, Karayolları Trafik Kanunu’un 45’inci maddesine göre el kondu. Bu maddeye göre, “sağlık şartlarında meydana gelen değişikliklerden ötürü” ceza uygulanan kişilerin, cadde üzerinde hız yaparak yarışan sürücüler olduğu bildirildi. Ayrıca 100 ceza puanını dolduran 3 ayrı sürücünün de ehliyetine el konuldu.

        ‘Tehdit ediliyoruz’

        Murathan A.’nın otomobiliyle çarparak ölümüne neden olduğu çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, sürücünün kardeşi tarafından tehdit edildiklerini öne sürdü. Cengiz Kaya, “Kuzenimiz, sosyal medyada ‘Mehmet Emin Kaya’nın katilini görenler polise gitsinler’ yazdı. Bu paylaşımın ardından, sürücünün kız kardeşi de tehditler yazdı” dedi.

        45’İNCİ MADDE NE DİYOR?

        Karayolları Trafik Kanunu’nun 45’inci maddesine göre: “Sağlık şartlarında sonradan meydana gelen değişiklikler ile sahte olan, hile ile alınan veya şartlarına uygun olmadan verilen sürücü belgelerine el konulur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ