Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Birçok yerde HDP binalarına saldırılar düzenlendi

        Burdur'da akşam saatlerinde toplanan bir grup, Konak Mahallesi'ndeki HDP il başkanlığının bulunduğu binaya yürüdü. Binanın giriş kapısındaki camı kıran grup Türk Bayrağı astı. Daha sonra çatıya çıkarak tabelayı indirmek isteyen gruba polis izin vermedi. Israrla çatıya çıkmak isteyen grubu olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özuğur sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada binanın arka cephesinden çatıya tırmanan bir kişi HDP tabelasını kırarak yere attı ve yerine Türk Bayrağı astı.

        İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra, çerçevesi saç üzeri naylon kaplı tabelayı Cumhuriyet Meydanı'na getirerek Atatürk Anıtı önünde yaktı. Grup tekrar İstiklal Marşı okuyup, sloganlar attıktan sonra dağıldı.

        GÖLBAŞI’NDA HDP BİNASINA TAŞLI SALDIRI

        Gölbaşı İlçesi'nde, akşam saatlerinde 75'inci Yıl Meydanı'nda toplanan aralarında Ülkü Ocakları üyelerinin de bulunduğu kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla PKK aleyhine slogan atarak Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan HDP İlçe binasına yürüdü. HDP binasına Türk Bayrağı asmak isteyen gruptakilere polis izin vermeyince gerginlik yaşandı. Polisin dağılmaları yönünde uyardığı gruptakiler, HDP binasına taşlarla saldırdı.

        BESNİ'DE HDP BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

        Besni İlçesi'nde de akşam saatlerinde bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla oluşturdukları konvoyla tur atıp terör saldırılarını protesto etti. İlçe genelinde toplanan çeşitli gruplar, daha sonra Yeni Besni Mahallesi'ndeki Atatürk Caddesi'nde bulunan HDP ilçe binası önünde toplanarak PKK aleyhine slogan attı. Gruptakilerden 2 kişi, çatısına çıktığı parti binasına 2 Türk bayrağı astı.

        SALİHLİ'DE HDP BİNASI TAŞLANDI

        Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin cenaze töreninin ardından teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak yürüyen grup, Akgül İşhanı'nda bulunan HDP İlçe Teşkilatı'na taş atmaya başladı. Kalabalığın artması üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba TOMA aracı ile müdahale edildi. Olayların devam etmesi üzerine MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ve MHP'li yöneticiler, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

        ALANYA'DA HDP İLÇE BİNASI ATEŞE VERİLDİ

        Alanya'da teröre tepki yürüyüşünün ardından çıkan olaylarda polisin müdahale ettiği grup ara sokaklarda dağıldı. Farklı gruplar halinde toplanan göstericiler, kent merkezindeki çok sayıda iş yerine ve araca zarar verdi. Çoğunluğu Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bazı iş yerlerine önce taş ve sopalarla saldıran göstericiler ardından da iş yerlerini ateşe verdi. Çıkan yangınlara Alanya Belediyesi'ne bağlı itfaiye araçlarının yanında TOMA'lar da müdahale etti. Göstericilerin saldırdığı bir restoran sahibinin grubu dağıtmak için havaya ateş açtığı belirtildi.

        MARKET ATEŞE VERİLDİ

        Olaylar sırasında bir grup cadde üzerindeki bir marketi tahrip etti. Bu sırada marketin yakınından geçen bir kadın turist, grubu engellemeye çalıştı. Grup kadını kucaklayıp marketin uzağına götürdükten sonra taş ve sopalarla içerideki ürünleri dağıttıktan sonra iş yerini ateşe verdi. Kadın turistin bölgeden geçen bir polis ekibini durdurması sonrası yangına önce TOMA ardından da itfaiye müdahale ederek söndürdü. Yangın sonrası markette zarar oluştu. Alanya'da çıkan olaylarda 35 yaşındaki Erkan Uğul yaralandı.

        BALIKESİR'DE HDP BİNASI TAŞLANDI

        Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde ve Iğdır'da şehit edilen polis ve askerler için teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte HDP binası taşlandı. Bir polis memuru başına isabet eden taşla yaralanırken, gazdan etkilenen bir kişi de hastaneye kaldırıldı.

        Ali Çetinkaya Caddesi'ndeki Ülkü Ocakları binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde ve Iğdır'da şehit edilen polis ve askerler için Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Buradan tekrar Ali Çetinkaya Caddesi'ne yürüyen grup caddede bulanan Yunus Nadi Pasajı'ndaki HDP İlçe Merkezi'ne girmek istedi. Polis burada güvenlik önlemi alırken, grup pasajın camlarını taşlayarak kırdı. Polis biber gazı sıkarak gruba müdahalede bulundu. Gazdan etkilenen bir kişi ve başına taş isabet ederek yaralanan bir polis memuru ambulansla Burhaniye Devlet hastanesi kaldırıldı.

        Pasajın arka kapısından içeri giren bir grup, HDP binasındaki pankart ve bayrakları alarak pasaj önünde yaktı. Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Edremit' ten gelen konvoyu karşılayarak terör örgütü aleyhinde slogan atıp eylemlerini sonlandırdı.

        NİĞDE'DE HDP İL BİNASINA SALDIRMAK İSTEDİLER

        Niğde'de Ülkü Ocakları'nın düzenlediği 'Teröre Lanet' yürüyüşüne katılan vatandaşlar, HDP İl Başkanlığı'na saldırmak istedi. Geniş güvenlik önlemi alan Polis, vatandaşların HDP il binasına girmesine izin vermedi.

        Niğde'de ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, artan terör olaylarını protesto etti. Nigde Şehitliği'ne yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, burada şehitler için dua ettikten sonra 'Niğde'de PKK istemiyoruz', 'HDP Basılsın Türk bayrağı asılsın' sloganları atarak HDP il binasına doğru koşmaya başladı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı HDP il binasına, grubun girmesine izin verilmedi. Uzun süre polislere direnen kalabalığa biber gazı ile müdahale edildi. Müdahaleye rağmen dağılmayan grubu, MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve MHP İl Başkanı Ali Güngör sakinleştirmek istedi. HDP il binasının çevresini kuşatan eylemciler, polisin yoğun çabası sonrası dağıtıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ