Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yakalanan sığınmacılar Mersin'deki kampa gönderildi

        Sahil Güvenlik Komutanlığınca dün akşam Manavgat açıklarında balıkçı teknesinde yakalanan ve Manavgat Atatürk Stadyumuna yerleştirilen 255 sığınmacının 86'sının çocuk, 64'ünün kadın ve 105'inin erkek olduğu bildirildi. Jandarmanın yaptığı sayımda, sığınmacılar arasında engellilerin de bulunduğu tespit edildi.

        Manavgat Belediyesi tarafından sığınmacılara çorba dağıtıldı, öğlen de ayran ve kumanya verildi. Manavgat Kaymakamlığından alınan izinle sığınmacılar Manavgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 5 otobüsle Mersin'deki kamplara gönderildi.

        "TEKNEMİZ RİSKLİ DEĞİLDİ"

        Suriyeli sığınmacıların arasında bulunan 25 yaşındaki engelli Reşad Maskale, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekne ile İtalya'ya gitmek isterken Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yakalandıklarını anlattı.

        Sahil Güvenlik Komutanlığının üç bot ve bir helikopterle teknelerinin etrafını sardığını ifade eden Reşad, "Türkiye'de yaşam şartlarımız çok iyi değil. Türkiye'deki hükümet çok iyi, bize kapılarını açtı" diye konuştu.

        Bazı sığınmacılar da İtalya'ya gitmek için kişi başı 4 bin dolar verdiklerini belirtti.

        Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı dün Manavgat açıklarında bir balıkçı teknesini takibe almış, sığınmacılar 8 saatlik çalışmanın ardından bindirildikleri balıkçı teknesiyle Manavgat'a getirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ