Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sultangazi Belediyesi'nden 110 bin öğrenciye 600 bin defter

        Sultangazi Belediyesi 'Kitaplar devlet babadan, defterler başkan amcadan' sloganı ile başlatılan proje kapsamında 110 bin öğrenciye 600 bin adet defter ve çanta dağıttı. 125. Yıl İlköğretim Okulu'nda öğrenciler ile bir araya gelen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay çocukların ilk okul günü heyecanına ortak oldu. Çocuklara kitap ve çanta dağıtan Başkan Altunay çocuklarla sohbet ederek onlardan eğitim öğretim hayatında başarılı olmalarını istedi. Okula yeni başlayan minik öğrenciler ile de yakından ilgilenen başkan Altunay, çocukların ilk okul gününde onları yalnız bırakmayan ailelerine de teşekkür etti.

        "ÇOCUKLARIMIZA DEFTER VE ÇANTALARINIZ BİZZAT KENDİ ELLERİMİZLE TESLİM ETMEK İSTEDİK"

        Eğitim öğretime her zaman destek verdiklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, " Bugün bu çocuklarımızın bu tatlı heyecanına ortak oluyoruz. Onlar ilk defa bu sıralara oturdular ve defterleri ile kitapları ile tanıştılar. Bundan sonraki süreçte de inşallah okuma ve yazmayı öğrenecekler. Aileleri ile bu sevinci paylaşacaklar. Bizde onların bu ilk gününde onlarla beraber olmak istedik. Sultangazi Belediyesi olarak da 6 yıldır başlatmış olduğumuz 'Kitaplar devletten, defterler belediyeden' anlayışının altında bu gün defterlimizi bizzat kendi elimizle çocuklarımıza teslim etmek istedik. Bunun içinde onlarla beraberiz" diye konuştu.

        Başkan Altunay, " Önceden geldiğimizde yüzlerle anılan sınıf mevcudumuz 30'lu rakamlara düşmüş. Bundan sonraki süreçte yapacağımız yeni okullarla da tekli eğitimler dahil her türlü güzelliklere inşallah Sultangazi kavuşacak. Ben çocuklarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Kazasız belasız sağlık içinde iyi bir eğitim yılı diliyorum" şeklinde konuştu.

        "DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN"

        Çocuğunun ilkokul günü heyecanına eşlik eden anne Aysun Kahya "Çok heyecanlıyım. Bu okulun benim için ayrı bir önemi var. Bende bu okulda okudum.3 tane kızım da bu okulda okudu. Bu sonuncu kızımda bu okulda okuyacak. O yüzden ayrı bir heyecan var bende. Hem hüzün, hem heyecan, hem sevinç üçünü bir arada yaşıyorum. Çocuklarımız zamanın bir çoğunu evde geçirdiği için eğitim ailede başlar ilk önce. biz çocuğumuza ne verebilirsek onu alabileceğimizi düşünüyorum. Ben kendim kitap alamadığım için okuyamadım. Ama bugün devletimizden Allah razı olsun. Sonsuz kere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız hiçbir zorluk çekmeden masalarının üzerlerinde hem kitaplarını, hem defterlerini bulabiliyorlar. Ayrıca okul çantalarını da aldılar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ