Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aysel Doğan: Hiçbir şey yokken kızımı vurdu

        Sinan BİLGENOĞLU/İSTANBUL

        İstanbul Sarıyer Küçükarmutlu’daki evlerinde 18 Ekim Pazar günü polisin baskını sırasında göğsünden vurulan Dilek Doğan (25), önceki akşam tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Doğan için dün Sarıyer Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Boğaziçi Cemevi’nde bir tören düzenlendi.

        Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, annesi Aysel Doğan, ağabeyi Emrah Doğan, güçlükle ayakta durdukları törende taziyeleri kabul etti. “Dilek Doğan ölümsüzdür” yazılı pankart açılan ve zaman zaman sloganlar atılan törende Dilek’in cenazesi, cemevi bahçesine kırmızı bez sarılı üstü açık bir tabutla çıkarıldı.

        Tabutun başında ise kırmızı flamalı ve tek tip kıyafetli kadınlar nöbet tuttu. Gözyaşlarının sel olduğu törende, Doğan’n ölümüne dayanamayan yakınları bayıldı. ‘havaya ate ş etti sandım ’ Dilek’in annesi Aysel Doğan, kızının cenaze töreninde şöyle konuştu: “İçeri atlamasıyla silahın patlaması bir oldu. Havaya ateş etti sandım. Çocuğuma gitmiş. Bir de baktım ayağımın önüne düştü yavrum. Aramaya başlayacaklardı. Kadın polis bekliyorlardı. O anda hızla geldi, girdi içeriye, vurdu çocuğumu. Ben onun yüzünü tanıyorum. Getirsinler, kızımın katilini. Getirmezler, korktular, panikleyip kaçtılar. Bizim silahımız yoktu, olsa onu vururduk. Hiçbir şey yokken kızımı vurdu. Ben boyun eğmem, katili bulurum.” Törenin ardından Dilek Doğan’ın cenazesi oluşturulan kortej eşliğinde evinin önüne götürüldü. Mahallede yapılan kısa süreli yürüyüşün ardından, Doğan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş’a götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ