Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Japonya Başbakanı Abe'den G20 açıklaması

        Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 toplantıları çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Kavamura, Abe'nin G20 temaslarına ilişkin bilgi verdi.

        Kavamura, Erdoğan ile görüşen Abe'nin G20 gündemini tamamen desteklediğini ifade ettiğini, Erdoğan'ın da Abe'ye Japonya'nın ekonomi politikasını desteklediğini söylediğini bildirdi.

        Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili, Abe'nin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a mesaj gönderdiğini kaydeden Kavamura, mesajda saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da şifa dilediğini aktardı.

        Abe'nin saldırılar sonrasında yayınladığı mesajı okuyan Kavamura, "Japon halkı Fransa'nın üzüntüsünü paylaşıyor ve bu zor zamanda Fransız halkının yanında yer alıyor" dedi.

        Abe'nin G20 için Antalya'ya gelen liderlerle görüştüğünü belirten Kavamura, Japon dış politikasındaki güncel meselelere ve Japonya'nın terörizmle mücadele çabalarına dair bilgi verdi.

        Japonya'nın da Türkiye gibi Suriyeli sığınmacılara kapılarını açıp açmayacağına ilişkin bir soru üzerine Kavamura, Türkiye'nin bu konudaki çabalarına saygı duyduklarını ifade etti.

        Kavamura, Japonya'nın Suriye'ye sınırı olan Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelere ve sınırı olmayan Makedonya gibi ülkelere, çoğu BM aracılığıyla olmak üzere yardım yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ