Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: Ambulans gitmeden yayın yasağı geliyor

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Türkiye'yi yönetemediğini ve yönetemeyeceğini söyledi. Sultanahmet'teki patlayan bombanın gündemi allak bullak ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki 78 milyon vatandaşın şu gerçeği bilmesi lazım; bu hükümet Türkiye'yi yönetemez, yönetemiyor" dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

        Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin 13 yıldır iktidar olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin sorunlarını çözemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        "Neden halka doğruyu söylemiyorsun? 13 yıldır iktidardalar neyi çözüyorlar? Yoksulluğu, işsizlik, terörü çözdünüz mü, çözemediyseniz neden? Kim size engel oldu?Ülkeyi yönetemiyorlar. 6 milyon çocuğumuz işsiz. 13 yıldır yönetiyorlar işsizlik belası duruyor. Sosyal denen bir kavram var. Senin çocuğun işsizse, hükümete dönüp "benim çocuğuma iş bulacaksın" deme hakkın var. Kişibaşına gelir düştü. Hangi gerekçe ile düşüyor? Herkesin geliri artarken Türkiye'de vatandaşın geliri niye düşüyor. Dünyada gıda fiyatları düşüyor, Türkiye'de artıyor; niçin? Kendinize soracaksınız. Enerji fiyatları tüm dünyada düşüyor, bizde her benzin istasyonu vergi dairesi gibi. Yargı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin arka bahçesi haline dönüştü. Ankara'da bir toplantı yapılıyor. Projelerini anlatıyor. Ama toplantıya Yargıtay, Sayıştay, Danıştay başkanları katılıyor, hangi gerekçeyle? Oraya neyin karşılığında gittiniz, ne vaat edildi de gittiniz? Sayıştay Başkanı'na soruyorum, sen oraya denetçi mi göndermeyeceksin, onun sözünü mü verdin? Sen oraya hangi gerekçe ile gittin? Yargıtay Başkanı'na soruyorum, sen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin davaları için mi gidiyorsun oraya?"

        SULTANAHMET SALDIRISI

        Sultanahmet Meydanı'nda patlayan bombanın gündemi allak bullak ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ankara'da patlama olduğunda Kadıköy'de bir etkinlikteydik. Fakat iptal ettik. Gazetecilerin önüne çıktığımızda terörü bitirme konusunda açık çek veriyorum. Kim ne istiyorsa açıkça çağrı yapıyorum. Bütün gücümüzle hazırız. Bütün siyasi partilerin amasız terörü lanetlemesi lazım. Defalarca uyardık. 'Ortadoğu bataklığına Türkiye'yi sürüklemeyin' dedik. Artık bu işin aması maması yok. Türkiye'deki 78 milyon vatandaşın şu gerçeği bilmesi lazım. Bu hükümet Türkiye'yi yönetemez, yönetemiyor. Yönetemiyorsanız gideceksiniz yönetenler gelecek. Üçüncü sınıf adamlara Türkiye yönetilemez" diye konuştu.

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Turizmin kalbinde, Sultanahmet'te bomba patlayacak, siz hiçbir önlem almayacaksınız. Sonra ne yapacaksınız? Ambulans gitmeden yayın yasağı getireceksiniz. Bu hükümet, ülkeyi yönetemiyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ