Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savcıya silah çeken emekli binbaşıya dava

        Gökay USANMAZ / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Güngören’de trafikte tartıştığı Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Alpay Göçmen ile oğluna silah doğrultup otomobillerine çarpan emekli Binbaşı Özkan Boz hakkında, 16 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        Emekli Binbaşı Özkan Boz (48), İstanbul Güngören’de trafikte tartıştığı Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Alpay Göçmen ile oğluna silah doğrultup otomobillerine çarpmıştı. Boz hakkında dava açıldı.

        Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Özkan Boz’un, baba ve oğlunu korkutmak için silahın tetiğini düşürdüğü, ardından öfkeyle aracını hızlı bir şekilde hareket ettirip Savcı Alpay Göçmen’in kullandığı otomobilin sol ön kısmına kasıtlı bir şekilde çarptığı ifade edildi.

        Olay yerinden ayrıldıktan sonra gözaltına alınan Boz’un polisteki ifadesinde karşı tarafın aracına yanaşarak “Beyefendi lütfen trafiği aksatmayın” dediğini, araç sürücüsünün ise el kol hareketleriyle tacizde bulunduğunu öne sürdüğü kaydedilerek, “Bu nedenle silahımı mermi sürmeden karşıdaki araca doğrulttum. Suçlamaları kabul etmiyorum” dediği bildirildi.

        16 YIL HAPİS

        Boz hakkında “silahla zincirleme tehdit etme” suçundan 9 yıl 8 ay, “zincirleme hakaret” suçundan 4 yıl 1 ay ve “mala zarar verme” suçundan 3 yıl olmak üzere toplam 16 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi. Emekli Binbaşı Özkan Boz’un yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ