Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Belediye ekiplerinin Fransızla imtihanı

        Onur ŞAHANOĞLU / İSTANBUL

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dondurucu soğuklarda üzerine örttüğü brandayla Beyoğlu Gümüşsuyu durağında yatan Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Eric'i, evsizler için hazır tutulan spor salonuna götürmek istedi. İhbar üzerine öğle saatlerinde olay yerine gelen ekipler, Eric adlı Cezayir asıllı Fransız vatandaşını ikna edemeyince tercüman çağırdı.

        Kar yağışı altında bir saate yakın süreyle ikna edilmeye çalışılan Eric, belediyenin hazırladığı spor salonuna gitmek istemediğini söyledi. Ekiplerin tercüman vasıtasıyla dil dökmesine rağmen Fransız bir türlü ikna olmadı. Bunun üzerine tercüman olay yerinden ayrıldı.

        Ekipler, Türkçe bildiği anlaşılan Fransız genci ikna etmek için çabalarını sürdürdü.

        Zabıtalar, Eric'e yemek vermek istedi ancak Fransız bu teklifi de reddetti. Fransız genç, bir süre sonra durağı terk edip koşarak uzaklaştı.

        Belediye ekipleri, ilk olarak saat 11.00'de geldiklerini, konuşmalarına rağmen ikna edemediklerini belirterek, "Rapor tutup ayrıldık. Ancak yeniden şikayetler gelince tekrar gittik. 2 haftadır burada. Çabalarımıza rağmen gitmiyor. ‘Ekmeğe, paraya, suya ihtiyacım yok' diyor. ‘Ben araştırma yapıyorum' diyor. Vatandaşlar akli dengesinin olmadığını söylediler. Zor kullanmak istemiyoruz. Sivil polis ekiplerine de bildirdik. Onlar da ikna etmeye çalışacaklar. Onun gibi onlarca kişi, evsizler için hazırladığımız alanlara gelmek istemiyor. Böyle olayları sıkça yaşıyoruz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ