Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 20 Ocak Çarşamba günü hangi illerde okullar tatil edildi?

        İşte kar yağışı nedeniyle, 20 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime ara verilen iller...

        BURSA

        Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte yarın buzlanma ve don olayı meydana gelmesi beklendiği bildirildi.

        Açıklamada, bu nedenle il genelinde tüm anaokulları, ilk ve orta okullar ile liselerde 1 gün eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

        Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı aktarıldı.

        GÜMÜŞHANE

        Gümüşhane'de de kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, il merkezi ve ilçelerde buzlanma ve kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep olmamak için eğitim öğretime yarın 1 gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

        ÇORUM

        Çorum kent merkezinde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli tüm okulların Valilik kararı ile 20 Ocak Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

        Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

        ORDU

        Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı sebebi ile 20 Ocak Çarşamba günü Akkuş İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç tüm okullarda, Gölköy'de ilçe merkezi hariç tüm okullarda, Aybastı, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

        KAHRAMANMARAŞ

        Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde soğuk hava ve kuvvetli kar yağışı sebebiyle kar tatili bir gün daha uzatıldı. Okullar Çarşamba günü de tatil edildi.

        Göksun İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Göksun ilçe genelinde soğuk hava ve kuvvetli kar yağışının devam etmesi nedeniyle tedbir amaçlı olarak okullarda, 20 Ocak 2016 Çarşamba günü, bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu.

        BİTLİS

        Bitlis ve merkeze bağlı tüm okular yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle yarın için 1 günlük tatil edildi.

        Konuyla ilgili Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun Kar Yağışı ve Ulaşım sıkıntısı nedeniyle Merkez ve Merkeze bağlı tüm okullar 20.01.2016 tarihinde 1 gün süre ile tatil edilmiştir." denildi.

        TUNCELİ

        Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

        Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Yağış nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

        MUŞ

        Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle okula giden öğrenciler için okullar 1 günlük tatil edildi.

        Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan yaptığı açıklamada, "Kar yağışı nedeniyle çarşamba günü taşıma servisleri çalışmayacağından, taşımalı öğrenciler izinli sayılacak. Köy yolu kapalı ise gidiş geliş yapan köy okul öğretmenleri de izinli sayılacaktır. İlçelerde ise ilçe kaymakamlarımız değerlendirme yapacaktır" dedi.

        ERZİNCAN

        Erzincan'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde okullar yarın tatil edildi.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Çayırlı ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların tamamında, Refahiye ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamında eğitim gören öğrenciler için eğitime 20 Ocak Çarşamba ara verildi.

        ZONGULDAK

        Zonguldak'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okullar 20 Ocak Çarşamba günü tatil edildi. Ayrıca, engelli kamu görevlileri ve hamile kamu görevlileri de 1 gün idari izinli sayılacak.

        SİVAS

        Sivas’ın Koyulhisar, Yıldızeli, Kangal, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

        Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas’ın Gölova, Koyulhisar, Gölova ve Akıncılar ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Ayrıca, Kangal ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler içinde okulların tatil edildiği öğrenildi.

        BAYBURT

        Bayburt Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle çarşamba günü okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

        Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, "19 Ocak 2016 Salı gününden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, ilimiz merkez ve köylerde bulunan ilk, ortaokul ve liseler ile kamu kesiminde görev yapan engelli vatandaşlar ile hamile bayan personeller için 20.01.2016 Çarşamba günü bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ