Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Didim'de 1 göçmene ait ceset bulundu

        Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen sığınmacıların bulunduğu teknenin yan yatması sonucu kaybolduğu bildirilen 10 sığınmacıya yönelik arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cesedine ulaşıldı.

        Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin denizden ve havadan sürdürdüğü arama kurtarma çalışmalarında, Öğretmenler Sitesi sahili yakınında erkek bir sığınmacının cesedine ulaşıldı.

        kipler tarafından kıyıya çıkarılan ceset, Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

        Didim'e bağlı Tekağaç mevkisinde balıkçılar tarafından denizde bir çocuğun cansız bedenin bulunması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgede arama kurtarma faaliyeti başlatmış, ikisi çocuk, biri kadın 3 kişinin daha cesedine ulaşılmıştı.

        Bu sırada kıyıya yüzerek ulaşmayı başaran bir sığınmacı, Yunan adalarına geçmek için Didim'den 17 kişinin bulunduğu fiber tekneyle denize açıldıklarını, teknenin bir süre sonra yan yattığını ve 15 kişinin denize düştüğünü, kaptan ve yanındaki kişinin ise kendilerini denizde bırakarak tekneyle olay yerinden uzaklaştığını anlatmış, yüzerek kıyıya ulaşmayı başardığını bildirmişti. Kurtulan sığınmacının verdiği bilgiler üzerine, kayıp olduğu değerlendirilen 10 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ettirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ