Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırmızı ışıkta Büşra'ya çarpan sürücüye 9 yıl hapis istendi

        Sedef ŞENKAL DEMİR/İSTANBUL

        İstanbul Bağdat Caddesi’nde 20 yaşındaki üniversiteli Feride Büşra Taşlı’yı hayattan koparan trafik terörü- nün zanlısı Psikolog Zeynep Nur Koşan, hâkim karşısına çıkıyor. Taşlı, 14 Ocak akşamı Bağdat Caddesi’nde buluştuğu arkadaşlarıyla yemek yedi. Saat 22.00 sıralarında da Kartal’daki evine gitmek için Suadiye’deki trafik ışıklarına gitti.

        Yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen Büşra’ya, kırmızı ışık yandığı halde durmayan lüks bir otomobil çarptı. Genç kız olay yerinde can verirken, lüks aracın sürücüsü 26 yaşındaki Psikolog Zeynep Nur Koşan tutuklandı. Olayla ilgili iki ayrı güvenlik kamerasından elde edilen görüntü- leri inceleyen bilirkişi, raporunda Koşan’ın kırmızı ışıkta geçmesinin bilinçli bir hareket olduğunu ifade ederek, “Tedbirsiz ve saygısız” dedi.

        SAVCI: BİLİNÇLİ TAKSİRLE

        Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Nihat Turan da iddianameyi hazırladı. Büş- ra’nın annesi Halide ile babası Erol Taşlı’nın müşteki olarak yer aldığı iddianamede tutuklu sanık Zeynep Nur Koşan hakkında ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 4.5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianameyi kabul eden mahkeme, 18 Şubat gününe duruşma tarihi verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ