Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sinop'ta 18 yıldır trafik ışığı bulunmuyor
        1

        Sinop'ta 1998 yılında İl Trafik Komisyonunca ulaşımda aksamalara neden olduğu için trafik ışıklarının kaldırılması, aradan geçen sürede Sinoplular tarafından benimsendi.

        2

        TÜİK 2015 yılı verilerine göre yaşam memnuniyeti endeksinde ilk sırada, en güvenli iller sıralamasında ise Artvin'in ardından, ikinci sırada yer alan, aynı kurumun 2013 yılı verilerine göre ise ülkenin en mutlu insanlarının yaşadığı Sinop'ta, kent merkezinde 18 yıldır trafik ışığı bulunmuyor

        3

        Vali Yasemin Özata Çetinkaya, trafik ışıklarının kullanıldığı ve kullanılmadığı dönemler karşılaştırıldığında, ışık olmayan dönemde daha akıcı bir trafik yaşandığını tespit ettiklerini söyledi. Bu nedenle araçların trafik ışıklarında zaman kaybetmek yerine ring halinde bulunmalarının daha sağlıklı olduğunu belirtti.

        4

        Ellerindeki verilerin, trafik ışığı bulunmamasının kazalara sebep olmadığını ortaya koyduğuna dikkati çeken Çetinkaya, "18 yıllık sürede elbette trafik kazaları, ölümler yaşandı ancak bunlar ışıkların olmayışı ile bağlantılı değil" dedi.

        5

        "Sarı çizgiyi gören sürücüler duruyor"

        Vali Çetinkaya, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde sürücü ve vatandaşların birbirlerine saygı gösterdiğini vurgulayarak bu kültürün artık Sinoplular tarafından benimsendiğini kaydetti.

        6

        "Karşılıklı anlayış, trafikte sorunsuz işleyişi sağlıyor. Bazen dışarıdan gelenler bakımından sıkıntı olabiliyor çünkü trafik ışığı olan illerde sürücüler, sadece kırmızı ışık yandığında duruyor ama bir süre sonra onların da ışıkların bulunmadığını fark ederek yayalara yol vermeye başladıklarını görüyoruz...

        7

        Dolayısıyla Sinoplu vatandaşlarımız trafik ışığı olmadan yaşamaya adapte olmuş durumda, sürücüler ve yayalar birbirlerine saygı gösteriyor."

        Vatandaşlardan tekrar trafik ışığı uygulaması başlatılması talebi gelmediğini dile getiren Çetinkaya, bu kararı değiştirmek gibi de bir niyetleri olmadığını belirtti.

        8

        Sürücüler ve yayalar da uygulamadan memnun

        Yolcu taşımacılığı yapan Adem Kaya, kentte trafik ışığı bulunmamasına alıştıklarını söyledi. Işık ihlali cezasıyla karşı karşıya kalmamaktan da mutlu olduklarını anlatan Kaya, "Sinoplu sürücüler olarak uygulamayı yerinde ve doğru bir karar olarak görüyoruz. Belki ışık olsa daha çok trafikte kalacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ