Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İTÜ´de öğrenciler kazandı

        GAZETE HABERTÜRK

        Yeşil alan üzerine kafe yapılacağı iddiaları üzerine 5 gün nöbet tutan öğrencilerle karşı karşıya gelen İTÜ yönetimi, kafeterya olması öngörülen alanın, yeşil alan olarak yeniden düzenlenmesine karar verildiğini açıkladı

        İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampusu’ndaki hazırlık binası önünde yer alan yeşil alanın tahrip edilerek yerine kafe yapılacağı yönündeki iddialar öğrenciler ile, üniversite yönetimini karşı karşıya getirdi.

        PROJEDE AMFİ YOK

        İTÜ’nün resmi internet sitesinde yer alan proje bilgilerine göre, ‘Yeşil Kampus’ çalışmaları kapsamında Maçka Kampusu’ndaki 1415 metrekarelik yeşil alana 90 metrekare büyüklüğünde herkesin kullanımına açık kafeterya, amfi ve yürüyüş yolları tasarlandığı duyurulmuştu.

        Tartışmaların devam etmesi üzerine İTÜ’den “Kafeterya olması öngörülen alanın, yeşil alan olarak yeniden düzenlenmesine karar verilmiştir” şeklinde açıklama geldi. Öte yandan proje detayları arasında yer alan amfiye yönelik düzenlemeler yeni açıklamada yer almadı.

        YENİDEN DÜZENLENECEK

        Açıklamaya göre, Ayazağa Kampusu’nde başlatılan İTÜ Yeşil Kampus çalışmaları kapsamında Maçka Kampusu, ağaç köklerine baskı yapan ve ekolojik sürdürülebilirliğe darbe vuran geçirimsiz beton yüzeylerden kurtarılarak daha yeşil bir alan olarak üniversiteye ve çevreye kazandırılmak amacıyla projelendirildi.

        İTÜ Maçka Yabancı Diller Yüksekokulu karşısında yer alan yeşil alanla ilgili hazırlanan proje, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ilgili izin süreci tamamlandıktan sonra devam edecek. Projeyle, kampus içinde üniversite çalışanları, personel ve öğrencilerin yararlanacağı yeşil alan yeniden yapılandırılacak, kafeterya olarak öngörülen bölüm de yeşil alan şeklinde yeniden düzenlenecek.

        EYLEM YAPMIŞLARDI

        İTÜ Maçka Yerleşkesi hazırlık binası önünde, öğrenciler ve mahalle sakinleri tarafından kullanılan yeşil alanın etrafı 18 Şubat Perşembe günü demir bariyerler ile kapatıldı.

        Yürütülen çalışmaların bir kafe inşası için olduğu bilgisini alan üniversite öğrencileri, yeşil alan üzerinde nöbet tutmaya başladı. İçeriye iş makinesi ve kamyonların girmesini engelleyen öğrencilerin 22 Şubat’taki yerleşke içerisindeki eyleminde özel güvenlik görevlileriyle arbede yaşandı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ