Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ankara Kızılay'da bomba yüklü araçla saldırı: 37 ölü 71 yaralı

        Ankara Kızılay'da dün saat 18.45 sıralarında Güven Park'ta seyir halinde bomba yüklü bir aracınpatlatılması sonucunda saldırgan dahil37 kişi hayatını kaybetti,Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bu sabahki açıklamasına göre 71 yaralının hastanelerdeki tedavisi sürüyor.

        SALDIRIDA ÖLENLERDEN 13'ÜNÜN CENAZESİNİN ADLİ TIP KURUMUNDAKİ OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

        Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 13'ünün cenazesinin, Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminin tamamlandığı öğrenildi.Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıda hayatını kaybedenlerin otopsilerinin yapılması için 8 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

        Adli Tıp görevlileri, savcıların nezaretinde şu ana kadar 13 cenazenin otopsi işlemini tamamladı.Bu arada, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların yakınları da Keçiören Adli Tıp Kurumu bahçesinde bekleyişlerini sürdürüyor.

        Ankara'nın birçok bölgesinden duyulan patlama nedeniyle çok sayıda araç ve belediye otobüsü de zarar gördü.

        Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi, polis ekiplerince Kızılay meydanında geniş güvenlik önlemleri alındı.

        ANKARA'DA İZİNLİ PERSONEL GÖREVE ÇAĞIRILDI

        Ankara Emniyeti'nde izinli tüm personel görev başına çağırıldı.

        SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN STOKLARIMIZ YETERLİDİR

        Sağlık Bakanlığı Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından Ankara'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu.Türk Kızılayı da Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak kan stoklarının yeterli olduğunu bildirdi.

        YARALILARIN SAĞLIK DURUMU ALO 184'TEN ÖĞRENİLEBİLİYOR

        Sağlık Bakanlığı, Ankara Kızılay'daki patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.

        HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

        Saldırı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik zirvesi düzenlendi. Zirve sonrası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 19'u ağır 125 kişinin yaralandığını, saldırgan dahil 34 kişinin öldüğünü açıkladı. İçişleri Bakanı Efkan Ala da saldırı hakkında ciddi bulgulara ulaşıldığını ancak kesin bilginin soruşturma tamamlandıktan sonra açıklanacağını söyledi.

        KIZILAY VE CİVARI TRAFİĞE KAPALI

        Ankara Valiliği tarafından, terör saldırısıyla ilgili olay yeri inceleme çalışmaları devam edeceği belirtilerek, bugün Atatürk Bulvarı'nın Kızılay civarının trafiğe kapatılacağı bildirildi.

        Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, terör saldırısıyla ilgili olay yeri inceleme çalışmaları devam edeceğinden, 14 Mart Pazartesi günü Atatürk Bulvarı'nın Kızılay civarının trafiğe kapatılacağı belirtildi.

        Açıklamada, araç sürücülerinin seyir güzergahlarını buna göre belirlemeleri gerektiği kaydedildi.

        AKSARAY YOLU ABLUKADA

        Ankara'da meydana gelen terör saldırısının ardından Aksaray'da karayolları adeta abluka altına alındı.

        Karayollarını tutan Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aksaray-Ankara Karayolu başta olmak üzere Adana, Nevşehir ve Konya Karayolunu adeta abluka altına aldı.

        Ekipler neredeyse karayollarından geçen tüm araç, otobüs ve yük araçlarını tek tek durdurarak geniş çaplı inceleme ve sorgulama yaptı. Otobüslerdeki yolcular tek tek kimlik ve GBT sorgusundan geçirildi. Yaklaşık 150 polisin görev aldığı güvenlik uygulamasında şüpheli şahıslar uzun uzun inceleme ve sorgudan geçti. Çelik yeleklerle uygulama yapan polislere, uzun namlulu silahlı polisler de güvenliği sağlayarak eşlik etti.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ