Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 24 ilde düzenlenen operasyonda son durum

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 8 ayrı ana soruşturma kapsamında 24 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen 120 şüpheliden 98'i gözaltına alındı, 90 kişi hakim karşısına çıkartıldı, Karabük'te adliyeye sevk edilenlerden 2'si tutuklandı.

        Aralarında bazı bakanlık çalışanları, eski emniyet müdürleri, örgütün sözde il sorumluları (il imamları), iş adamları, vakıf ve dernek başkanları, üniversite çalışanları ve öğretim üyeleri, öğretmenler, TRT çalışanları, belediye çalışanları ile şirket yöneticilerinin de bulunduğu şüphelilere, "belgede sahtecilik, yasa dışı örgüte üye olma, zimmet, belgede sahtecilik yaparak örgüte gelir sağlama" suçlaması yöneltiliyor.

        Nisan Salı günü Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve bazı kurumların raporları doğrultusunda örgütün çatı kısmına yönelik 8 ilde operasyon için düğmeye basıldı.

        Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara, Karabük, Adıyaman, Samsun, Kilis, Antalya, Gümüşhane ve Gaziantep merkezli 24 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınması planlanan 120 kişiden 98'i yakalandı.

        Emniyetteki ifade sürecinde Antalya ve Karabük'te 3'er Adıyaman'da ise 2 kişi olmak üzere toplam 8 kişi savcıların talimatıyla serbest bırakıldı.

        Ankara merkezli çalışma kapsamında sadece bu ilde operasyon düzenlenirken, Karabük merkezli operasyonda İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Adıyaman merkezli operasyonda Mersin Şanlıurfa, Kayseri, Samsun merkezli operasyonda Tokat, Konya, Kilis merkezli operasyonda Antalya, Osmaniye, Hatay, Bitlis, Niğde, Antalya merkezli operasyonda ise İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Muş ve Şanlıurfa'da gözaltılar oldu. Operasyon merkezlerinden Gümüşhane ve Gaziantep'te ise sadece arama yapıldı.

        Şüphelilerin, emniyette verdikleri ifadelerinin ardından sabah saatlerinden itibaren soruşturmaların yürütüldüğü merkez illerde adliyeye sevklerine başlandı.

        Bu kapsamda Ankara'da gözaltına alınan 13 kişi, Adıyaman'da gözaltına alınan 16 kişiden 14'ü sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye gönderildi. Samsun'da ise 12 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ