Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'tan acı haber: 1 şehit

        Melih YİĞİT/ ŞIRNAK

        Şırnak kent merkezinde çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, patlayıcıların imha edilmesi ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu' devam ediyor.

        Operasyonların devam ettiği Cumhuriyet Mahallesi'nde dün terör örgütü PKK'lıların açtığı ilk ateşte yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Uyanık, zırhlı ambulansla Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdehalelere rağmen Uyanık kurtarılamayarak şehit oldu. Çankırı Ilgaz nufüsuna kayıtlı Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Uyanık'ın cenazesi memleketine gönderildi.

        BABAEVİNDE YAS VAR

        Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Serdal Uyanık'ın Çankırı'daki babaevinde yas var. Uyanık'ın şehit olduğu haberi askeri heyet tarafından Ilgaz ilçesinin Yuvasaray köyünde oturan ailesine verildi. Haberin ardından şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Evin önünde 112 Acil Servis ekipleri hazır bulunduruluyor. Evli ve iki çocuk babası olan şehit Uyanık'ın bir ay önce Şırnak'a gittiği, eşi ve çocuklarının ise Çankırı'daki babaevinde kaldıkları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ