Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da 24 adrese şafak operasyonu düzenlendi; Figen Yüksekdağ "Resmi ikametgah adresimi bastılar" dedi

        İstanbul'da sabaha karşı terör örgütü MLKP'ye yönelik 9 ilçede 24 ayrı adrese helikopter destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Fadime Çelebi aynı zamanda ev arkadaşım, misafirim. Onu gözaltına almak için benim resmi ikametgah adresimi bastılar." dedi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabaha karşı terör örgütü MLKP'ye yönelik başta Sultangazi olmak üzere Beyoğlu, Eyüp, Üsküdar, Maltepe, Kartal, Güngören, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinde önceden tespit edilen 24 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonların yoğunlaştığı Sultangazi Gazi Mahallesi polisler tarafından ablukaya alındı. Özel harekat timleri ve çevik kuvvet ekipleri cadde ve sokaklarda tedbir alırken, bir polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        FİGEN YÜKSEKDAĞ: BUGÜN BASILAN EVLERDEN BİRİSİ BENİM EVİMDİ

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Fadime Çelebi aynı zamanda ev arkadaşım, misafirim. Onu gözaltına almak için benim resmi ikametgah adresimi bastılar." dedi.

        Yüksekdağ, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütünü ziyareti esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sabah saatlerinde İstanbul'da yapılan operasyonla aralarında ESP üyelerinin de olduğu bir grubun gözaltına alındığını hatırlattı.

        (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ