Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nden cinsel organıyla oynayan şoför hakkında açıklama

        Dikiz aynasından öğrencilere bakarak cinsel organına dokunan şoför, servisteki bir öğrencinin o anları görüntülemesi ve videonun sosyal medyada yayılarak büyük tepki görmesinin ardından işten çıkarıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi söz konusu kişinin üniversite personeli olmadığını, taşıma hizmeti veren şirketin çalışanı olduğunun tespit edildiği ve işine son verilmesinin sağlandığını yazılı bir açıklamayla duyurdu.

        Söz konusu olayın hukuki, ahlaki ve vicdani açıdan kabul edilemez olduğunun öğrenciler, aileleri ve tüm kamuoyu tarafından bilinmesi istenen açıklamada, şöyle denildi:

        "Yapılan ilk incelemede söz konusu olaya konu olan kişinin üniversitemiz personeli değil, üniversitemize taşımacılık hizmeti veren firmanın çalışanı olduğu anlaşılmıştır. Üniversite yönetimi olarak ilgili firma ile yaptığımız ivedi görüşme neticesinde, söz konusu personelinin iş akdinin feshedilmesi sağlanmıştır. YTÜ ailesi olarak, hukuk ve toplumsal ahlak çerçevesinde olayı şiddetle kınıyor ve her aşamasını son derece büyük bir ciddiyetle takip etmekte olduğumuzu belirtiyor ve yaşanan üzücü olaydan ötürü tüm öğrencilerimiz ve Türk halkından özür diliyoruz. Üniversite yönetimi olarak benzeri olayların yaşanmaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını önemle vurgulamak isteriz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ