Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da Yakılan evi söndüren itfaiye aracına silahlı saldırı

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA

        Şanlıurfa'da kan davalı köyde kundaklama sonucu yakılan evdeki alevlere müdahale eden itfaiye aracına tüfekle ateş açıldı. Saçmaların isabet ettiği itfaiye şoförü yaralanırken, jandarma ateş açanların kimliğini tespit edip yakalamak için çalışma başlattı.

        KAN DAVALISI OLDUKLARI AİLENİN EVİNİ KUNDAKLADILAR

        Olay, saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Şanlıurfa'nın Merkez Eyyübiye İlçesine bağlı Güneşli Mahallesinde bir evde kundaklama sonucu yangın çıkınca durum itfaiye ve jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine mahalleye giden jandarma çevrede güvenlik önlemi alırken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri de yakılan evdeki alevlere müdahale etmeye başladı. Bu sırada bir grup itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmasını engellemek istedi. İtfaiyecileri tartaklamak isteyen grubu jandarma havaya ateş açarak durdurdu.

        DÖNÜŞ YOLUNDA İTFAİYE ARACINA ATEŞ AÇILDI

        Yanan evi söndüren itfaiye aracına dönüş yolunda tüfekle ateş açıldı. Alevleri söndürdükten sonra olay yerinden ayrılan şoför Faik Dağlı'nın kullandığı 63 ZY 237 plakalı araca tüfekle ateş açıldı. Saçmaların isabet ettiği şoför Dağlı yaralandı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülüp tedavi altına alınan Faik Dağlı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma pompalı tüfek ile ateş eden kişi veya kişilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanmasını için çalışma başlattı.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Geçtiğimiz yıl arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada 50 yaşındaki Mehmet Alpak öldürülmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından Alpak ve Altun aileleri arasında kan davası başladı. Altun ailesi mensupları evlerini terk ederek Güneşli mahallesinden göç etti. Mahallede terk edilen evler, diğer aile bireyleri tarafından ateşe veriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ