Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Biz imam hatipliyiz, CHP'yle işimiz bitti"

        Aday gösterilmediği için CHP'den istifa eden Eyüp Belediye Başkan aday adayı Emin Atmaca, elinde Sevigen ve CHP Eyüp Belediye Başkan adayı ile ilgili belgeler bulunduğunu, bunları da Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiğini söyledi. Atmaca, "Sevigen ve yeni aday istifa etmezse belgeleri açıklayacağım" dedi.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        HABER: ÖZLEM YILMAZ / AJANS HABERTÜRK

        FOTOĞRAFLAR: SEDAT SUNA / AJANS HABERTÜRK

        CHP'de çarşaf açılımının mimarı olarak nitelendirilen işadamı Emin Atmaca, kişisel talepleri sonucu istifa ettiği CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'i istifaya davet etti. İstanbul Eyüp'te CHP'den belediye başkan aday adayı olan Sevigen istifa etmediği taktirde kendisi ve adını şimdilik açıklamadığı Eyüp Belediyesi Meclis Üyesi bir partili hakkında yeni belgeler ortaya koyacağını söyleyen Atmaca, belgeleri CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiğini kaydetti.

        "Çarşaf açılımı"nı gündeme getiren ve geçtiğimiz günlerde CHP rozetlerini çıkartan çarşaflı kadınlar ilk kez Ajans Habertürk'e konuşarak "Kandırıldık, CHP bizim için bitmiştir" dediler.

        CHP'de çarşaf açılımının mimarı olarak nitelendirilen işadamı Emin Atmaca, kişisel talepleri sonucu istifa ettiği CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'i istifaya davet etti. İstanbul Eyüp'te CHP'den belediye başkan aday adayı olan Atmaca, Sevigen istifa etmediği taktirde kendisi ve adını şimdilik açıklamadığı Eyüp Belediyesi Meclis Üyesi bir partili hakkında yeni belgeler ortaya koyacağını açıkladı. Evinin kapılarını Habertürk'e açan ve adaylık macerasında yaşadıklarını aktaran Atmaca, "Asıl Sevigen ve sağ kolu Meclis üyesinin taleplerini ortaya koyacağım. Önümüzdeki günlerde hesap değişecek, Sevigen'in taleplerini açıklayacağım" dedi.

        BU MECLİS ÜYESİ KİM?

        Kulislerde dolaşan 600 bin dolarlık talebe ilişkin şimdilik konuşmak istemediğinin de altını çizen Atmaca, "Şayet Sevigen istifa etmezse, önümüzdeki günlerde taleplerin içyüzünü ortaya sereceğim. Hatta kendisi ve sağ kolu olan Eyüp Belediyesi Meclis Üyesi hakkında bir dosya hazırlayarak Kılıçdaroğlu'na gönderdim. İkisinin benden ne talep ettiklerini açıklayacağım. İçinde yeni başkan adayı Galip Mamal'la ilgili bilgiler de mevcut. Kılıçdaroğlu, diğer partilerden sorduğu hesabı bu kişilerden de sormalı" diye konuştu.

        "ÇARŞAFLI VE TÜRBANLILARI ÖNE OTURT"

        "İlla ki aday olmanın peşine düşmedim" diyerek söze başlayan Atmaca, "Siyasetin bir adabı olacağına inanmıştım. Eyüp Alibeyköy Spor Kulübü Başkanlığı'nı da adaylık yüzünden bıraktım. Sevigen, kesin aday olacağımı söyledi. Buna 20 kişi de şahittir. Ben de çalışmalara başladım. Ancak evdeki hesap, çarşıya uymadı. Rozet töreninde Sevigen, bizzat çarşaflı, türbanlı kadınların ön sıralara oturtmamı isteyerek, 'Genel Başkanımız onları görsün' dedi. O an 'Acaba beni oyuna mı getiriyorlar?' diye düşünmeye başladım ve tedirgin oldum" şeklinde açıklama yaptı.

        CHP'LİLERDEN "ÖBÜR İŞİ HALLETTİN Mİ?" SORUSU

        Adaylık için kitapçıklar bastıran ve tüm çevresini seferber eden Atmaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu sırada bana partideki üst düzey kişiler ve tabandan bazı CHP'lilerden 'Öbür iş bitti mi, diğer işi hallettin mi?' diye sorular gelmeye başladı. Ben de 'Allah Allah hangi işi hallettim mi?' diye soruyordum. Sorulardan bir şey anlamadığımı görünce, 'O zaman adaylığın garanti değil' diyorlardı. Ben yalan sevmem. Sevigen'in bazı talepleri oldu. Zaten kendisiyle şu an 13 ilçe arasında sorunlar var. Sevigen, tıpkı AK Parti'deki Mir Dengir Mehmet Fırat ve Şaban Dişli gibi istifa etmeli. Yoksa bizim CHP tabanıyla hiçbir sorunumuz yok.

        "ADAYLIK ÜCRETİNİ GERİ VERDİLER"

        "Ben tepkimi ortaya koyunca, partiden gelip alelacele adaylık ücreti olan 3 bin 750 YTL'yi bana geri iade ettiler. Oysa CHP'nin parti tüzüğünde adaylık ücretinin geri verilmeyeceği yazılı. Parayı iade ederken, bir de tutanak düzenlediler. Ben işadamıyım, inşaatçıyım. Teklif çok. Tüm partilerden teklifler geliyor. Ancak ben şimdilik dinlenmeyi düşünüyorum. Teklifleri bu dönem değerlendirmeyeceğim."

        ATMACA'NIN HAFIZ KIZI: "KANDIRILDIK"

        "Çarşaf açılımı"nı gündeme getiren ve geçtiğimiz günlerde CHP rozetlerini çıkartan çarşaflı kadınlar ise, "Kandırıldık, CHP bizim için bitmiştir" dedi. Atmaca'nın 19 yaşındaki kızı Sevilay Atmaca, seçime hazırlık çalışmaları doğrultusunda yengesi 21 yaşındaki Kader Atmaca ve komşuları Seray Kaya ile birlikte kapı kapı dolaştıklarını ifade ederek, "Ben hafız olduğum için, tüm hafız arkadaşlarımla görüşerek, babama oy vermelerini istedim. 10 Ocak'ta babamın aday olmayacağı açıklanınca, hayal kırıklığına uğradım. Çok ağladım, açlık grevine girdim, yemeden içmeden kesildim. Okula bile gidemedim. Sevigen bizi kandırdı" dedi.

        "HAYATLARINDA İLK KEZ CHP'YE OY VERECEKLERDİ"

        Annesi Duali Atmaca'nın üzüntüden hastaneye kaldırıldığını da aktaran Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Atmaca, "Tüm İmam Hatipliler CHP'ye oy vermek için elele verdik. Bu olay sonucu annemin tansiyonu düştü, iki gündür hastanede. Ailecek bu olaydan çok etkilendik, dava açmayı dahi düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Rozetleri iade etmeyi kendilerinin gündeme getirdiğini belirten Seray Kaya, "Bugüne dek CHP'yi hiç oy vermediğimiz halde Emin Bey için seferber olduk. Çevremizdeki başörtülü, türbanlı herkes sırf bu yüzden hayatlarında ilk kez CHP'ye oy verecekti. CHP zaten bizim için yoktu, artık tamamen bitti. Ellerindeki fırsatı kaçırdılar" yorumunu yaptı.

        SEVİGEN: İFTİRA ATIYOR

        CHP'de çarşaf açılımının mimarı olarak nitelendirilen işadamı Emin Atmaca'nın suçlamaları ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz CHP Genel Sekreter Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Atmaca'nın iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

        Mehmet Sevigen ise, 600 bin dolarlık iddiayla ilgili olarak, "Böyle birşey mümkün mü? İftira atıyor, hiç alakası yok. Bu tamamen bir komplo. Aday olmamaktan kaynaklanan ucuz bir suçlama. Çocuklar bile gülüyor. Kendisini mahkemeye veriyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ