Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eniştesinin asitli saldırısına uğrayan çocuğun Adli Tıp raporu çıktı

        Ataşehir'de, bir restoranın oyun alanında teyzesinin eşi tarafından yüzüne kimyasal madde atılarak yaralanan 3 yaşındaki Y.K. hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan istenen rapor mahkemeye ulaştı.

        Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan 6 sayfalık rapor, Y.K'nın eniştesi Cihan Araçman'ın "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılandığı Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

        Raporda, 3 yaşındaki Y.K'nın kimyasal madde atılması sonucu yüzünde yoğun yanık skarı oluştuğu, göz kapak aralığının dar olduğu, sağ göz kapağının tam kapanmadığı, kirpik miktarında belirgin azalma olduğu bildirildi.

        Yaralanmanın sağ gözde travmatik katarakta neden olduğu belirtilen raporda, kimyasal madde atılması neticesinde Y.K'nın tüm yüzünde 2. ve 3. derece yanık oluştuğu kaydedildi.

        Raporda, Y.K'ya atılan kimyasal maddenin kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı belirtilerek, kişi üzerindeki etkisinin ise basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı vurgulandı.

        Raporda, "Küçüğün yüzünde saptanan ileri derecede deformasyona neden olan kimyasal yanığın yüzün daimi değişikliği niteliğinde olduğu, yaralanmasının her bir göz için ayrı ayrı değerlendirmesinde organlarından birinin işlevinin yitirilmesi niteliğinde olduğu oy birliği ile mütalaa olunur" ifadelerine yer verildi.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Ataşehir'de 17 Ekim 2015'te meydana gelen olayda, ünlü bir restoranın oyun alanında, 3 yaşındaki bir çocuk üzerine atılan kimyasal madde sonucu yaralanmıştı. Polis ekipleri, olayla ilgili çok yönlü çalışma başlatmış, eylemi gerçekleştirdiği iddiasıyla 3 yaşındaki çocuğun teyzesinin eşi Cihan Araçman'ı gözaltına almıştı.

        Emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul eden Cihan Aaraçman, ifadesinde "çocuğa ailede herkesin ilgi göstermesi nedeniyle kıskandığı için böyle bir şeyi yaptığını" söylemişti. Öte yandan, kimyasal maddeden alınan örneklerin kriminal laboratuvardaki incelemesi sonucu maddenin, sülfürik asit olduğu tespit edilmişti.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Cihan Araçman'ın mağdur Y.K'ya yönelik "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ