Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türksat'ta darbeci vahşeti!

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, FETÖ darbe girişimi sırasında bombalanan Türksat Genel Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu.

        Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Arslan, 15 Temmuz itibarıyla ülkenin yükselişini, bekasını engellemek isteyen asker görünümlü teröristler tarafından Türkiye'ye ciddi bir kalkışmada bulunduğunu belirtti.

        Vatandaşın sahip çıkmasıyla darbe girişiminin püskürtüldüğünü ifade eden Arslan, vatandaşlara müteşekkir olduklarını kaydetti.

        "GEREKLİ DESTEĞİ VERMEDİLER"

        Bakan Arslan, terör örgütü ve onun yandaşlarının, ulusal kanalların devletin yanında durmasını ve vatandaşı bilgilendirmesini engellemek için olağanüstü gayret sarf ettiklerini vurgulayarak, "Ulusal yayınlara katkı ve destek veren başta güzide kuruluşumuz Türksat olmak üzere birçok yere o akşam müdahale etmek istediler. Teknik personelimizi kullanarak onlara destek olmalarını istemişlerdir. Personelimiz yaptığı görevin bilinciyle onlara gerekli desteği vermemiş, ülkemizde ulusal yayın kuruluşlarımızın yayınlarına destek olma çalışmalarımızın devam etmesi adına olağanüstü gayret sarf etmişlerdir. Bu cümleden hareketle özellikle ben mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        "YARALILARA MÜDAHALE İZNİ VERMEDİLER"

        Türksat'ta vurulan iki kişiyle ilgili bilgi veren Arslan, "O an itibarıyla yine mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışan ve görevinin başında olan bir daire başkanımızla, bir personelimizi ne yazık ki önce yaramışlar, daha sonra da müdahale edilmesine izin vermedikleri için kan kaybından arkadaşlarımızı kaybettik. Ahmet Başkanımızı cenaze namazına katılarak ahirete yolcu ettik. Rabb'im mekanını cennet eylesin. O akşam görev şehidi olan herkese rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

        "MÜDAHALEDE BULUNDULAR"

        Arslan, Türksat çalışanlarının darbe girişiminde bulunanlara yardımcı olmaması üzerine tesislere zarar verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "4 uydumuzun kullanılmaz hale gelmesiyle ilgili müdahalede bulunmuşlardır ancak arkadaşlarım hiçbir şekilde, canları pahasına onlara doğru bilgi vermedikleri için buradaki emellerine de erişememişlerdir. Antenlerimize zarar vermişlerdir. Ancak bütün bunlara rağmen yayınlara destek olma anlamında, özellikle yayınları uyduya çıkarma anlamında Türksat'ta herhangi bir aksama yaşanmamıştır. Olay anından itibaren arkadaşlarımızın görev başında olması nedeniyle hem yayınlar kesintisiz sürmüş hem de hasar gören uplinkler dahil, yine bütün tesislerimiz anında onarılmış, daha sonraki süreçte bir aksaklık çıkmaması adına görevlerini layıkıyla yerine getirmişlerdir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ