Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'daki cinayete ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası

        Bursa'da çalıştığı çiftlikteki işinden çıkarılınca, pompalı tüfekle eski patronu Fatih Bayramça'nın oğlu 17 yaşındaki Eray Bayramça'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan çoban 38 yaşındaki Birkan Özdemir, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

        Bursa'da geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen olayda, çiftlikte çoban olarak çalışan 38 yaşındaki Birkan Özdemir, 350 liraya sattığı küçükbaş hayvan karşılığında kendisine sahte para verilince, patronu Fatih Bayramça tarafından işten çıkartıldı. Buna sinirlenen Özdemir, bir süre sonra pompalı tüfekle çalıştığı eski işyerine dönüp Fatih Bayramça ve oğlu Eray Bayramça ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, iddiaya göre Birkan Özdemir'in elindeki tüfekten çıkan saçmalar Eray Bayramça'ya isabet etti. Ağır yaralanan Bayramça, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Çalışanlar tarafından dövülen Birkan Özdemir ise hastanedeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        'ARBEDE SIRASINDA TÜFEK ATEŞ ALDI

        Hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmek' suçundan dava açılan Birkan Özdemir, duruşmalarda yaptığı savunmasında şöyle dedi:

        "Sattığım kuzunun karşılığında bana sahte para verilince işten çıkartıldım. Hemen sonra telefon açıp beni görüşmek için yanlarına çağırdılar. Samimi olmadıklarını, beni linç edip 'kim vurduya gitti' diyeceklerini tahmin ettiğim için pompalı tüfeğimi yanıma aldım. Öyle de oldu. Bir anda saldırdılar. Yaşanan arbede sırasında tüfek ateş aldı. Bu sırada Eray yaralanmıştı. Onu görünce çok üzüldüm. 'Hemen ambulans çağırın. Eray'ı hastaneye yetiştirin' diyerek bağırdım. Ama kimse çağırmadı. Sonra da Eray'ın öldüğünü öğrendim. Çok üzüldüm. Silahı ben ateşlemedin, onu da öldürmedim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum."

        Birkan Özdemir'in karar aşamasına gelen yargılanmasına devam edildi. Özdemir yaptığı son savunmasında da, "Eray ile bir husumetim yoktu. Baba- oğul gibiydik. Çiftlikte benim üzerime yürüdüler. Boğuşma esnasında tüfek ateş aldı. Öldürme kastım yoktu, kazaen oldu. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

        Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Birkan Özdemir'i, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ