Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Silvan'da patlama: 2 asker yaralı

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından daha önce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda 2 asker yaralandı.

        Yaralı askerden biri ayakta tedavi edilirken, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan bir askerin ise ameliyata alındığı öğrenildi.

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Oğuzlar köyü mevkisinde PKK'lılar tarafından daha önce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, askeri zırhlı askerin aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Meydana gelen şiddetli patlamanın etkisiyle yol kenarına savrulan zırhlı araçta bulunan 2 asker yaralandı.

        Patlama sonrası olay yerine ambulans ve takviye ekipler sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden biri ayakta tedavi edildi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan bir asker ise ameliyata alındı. Patlama sonrası PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Oğuzlar köyü kırsalında operasyon başlatıldı.

        Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde 16 Aralık 2015'te PKK'lılar tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu 3 özel harekat polisi şehit olmuştu. 4 Haziran 2016 tarihinde PKK'lılar tarafından yapılan saldırıda ise 8 asker yaralanmıştı.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ