Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES başvuruları ne zaman? 2017 ALES başvurusu nasıl yapılır?

        ALES başvuruları, adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. Bu yıl7 Mayıs 2017'de yapılacak olan ALES için adaylar başvuru gününü bekliyor.Peki ALES başvurusu ne zaman? ALES başvurusu nasıl yapılır? İşte ALES başvuru tarihi ve detaylar!

        ALES BAŞVURULARI BAŞLADI

        ALES başvuruları bugün itibariyle başladı. Sınava katılım gösterecek olan adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yaparak ALES başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.

        İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ: 7 Mayıs 2017

        İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ: 15 - 23 Mart 2017

        SONBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ: 19 Kasım 2017

        SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ: 26 Eylül - 4 Ekim 2017

        SAATİ VE SÜRESİ: 10.00, 180 dakika

        SINAV ÜCRETİ: 90,00 TL

        ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada ALES ile ilgili, "2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2017-ALES İlkbahar Dönemi) İlkbahar Dönemi Sınavı, 7 Mayıs 2017 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) uygulanacaktır. Sınav saat 10.00'da başlayacak ve cevaplama süresi 180 dakika (3 saat) olacaktır." şeklinde bilgi verildi.

        ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        ALES'e başvurmak için adaylara 3 imkan sunuluyor. Bunlar; internet üzerinden, başvuru merkezleri üzerinden ve posta ile sağlanıyor. Adaylar bu 3 yoldan da başvuru yapabiliyor ancak hangi yolu kullanırsanız kullanın ilk olarak ÖSYM'nin internet sitesinden ALES Başvuru Formu ve başvuru kılavuzunu dikkatlice incelemek tavsiye ediliyor.

        İnternet Üzerinden ALES Başvurusu

        ALES başvurusunu internet üzerinden yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yaparak ALES başvurularını tamamlayabilirler. Eğer son 2 yıldır herhangi bir sınava girmediyseniz, başvuru merkezlerinden yeni bir ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi kaydı oluşturmanız veya yeni bir şifre almanız gerekecektir.

        Başvuru Merkezi Üzerinden ALES Başvurusu

        Başvuru merkezlerinden ALES başvurusu yapmak için ilk olarak ALES ücretini ödemeniz, ardından da başvuru formunu doldurarak başvuru merkezine gitmeniz gerekiyor. Başvuru merkezine giderken yanınızda T.C Kimlik Numarası'nın yazılı olduğu Nüfus Cüzdanı'nızın olması gerekiyor.

        Posta Üzerinden ALES Başvurusu

        Aşağıdaki belgeleri başvuru tarihleri içerisinde ulaşacak şekilde ÖSYM’ye ulaştırmanız durumunda ALES'e posta yolu ile başvurunuz alınmış olacaktır.

        • Doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış Aday BaşvuruFormu
        • Sürekli ve ağır hastalık, sürekli yurt dışında bulunma, tutukluluk/hükümlülük, zorunlu askerlik görevini yerine getirme vb. nedenlerini ve sürelerini belirten resmî bir belge(Engelli adaylar için sağlık kurulu raporu)
        • Adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde yüzü açık ve cepheden son üç ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf (Aday Başvuru Formuna iliştirilecektir.)
        • Nüfus cüzdanı veya pasaportun onaylı bir örneği (Nüfus Cüzdanında soğuk damga, güncelbir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
        • Sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ