Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yaşam Koçu cinayetinde 'John Lennon'lu' suçlama

        "Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde silahla vurarak öldürdüğü öne sürülen Sinem Koç hakim karşısına çıktı.

        Gazete Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, Koç savunmasında, varlıklar görüp hissettiğini belirterek, "Kitaplardan kötü etkilendim. Bu hale gelmemde kitabın yazarı sorumlu. Evrendeki karanlık varlıkları örümcekler olarak algılıyordum. Örümcekler bana geliyorlardı. Yüzüme tükürüyorlardı. Ruhlar görüyordum" dedi.

        Sinem Koç'un akli dengesinin yerinde olduğunu belirten Erikli Ailesi'nin avukatı ise "John Lennon'un katili de bu şekilde cinayeti işlemişti. Lennon'un katili ifadesinde 'kafamdaki ses hadi yap hadi yap diyordu' demişti" diye konuştu.

        Bekili'nin kardeşi ise sanığın tıpta 'stalking' denen yani tacizci takıntılı bir kişi olduğunu belirterek, "Akli dengesi yerindedir ancak kişilik bozukluğu vardır" dedi.

        İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sinem Koç, Ölen Beki İkala Erikli'nin eşi Erdal Erikli ve kardeşi Davit Çukran ve taraf avukatları katıldı.

        Sinem Koç savunmasında, Beki İkala Erikli'nin kitaplarında bir takım mesajlar olduğunu belirterek, "Meleklerin bize mesajlar verdiği gibi şeyler vardı. Bir dönem boyunca 2 yıl kadar arabama atlayıp gezerek işaret aradım. Bu mesajların kendi hayatımdaki anlamlarını arıyordum. Örneğin bir yerde 'Adalet mülkün temelidir' yazısını görünce kendime adaletli olmayı telkin ettim. Bir yerde 'mutluluk' yazısı görünce acaba erkek arkadaşım başkasıyla mı mutlu gibi düşünceler içerisine giriyordum" dedi.

        BU HALE GELMEMDE YAZAR SORUMLU

        Varlıklar görüp hissettiğini söyleyen Koç, "Evrendeki karanlık varlıkları örümcekler olarak algılıyordum. Örümcekler bana geliyorlardı. Yüzüme tükürüyorlardı. Ruhlar görüyordum. Kafamın tepesinde alkol alıyorlardı. Kitaplardan kötü etkilendim. Bu hale gelmemde kitabın yazarı sorumlu. Kendimi öldürmeyi düşündüm fakat olmadı" dedi.

        İNTİHARI DENEDİM

        Sinem Koç'un avukatı söz alarak "Müvekkilimin akıl hastası olduğunu düşünüyorum. Adli Tıp'tan rapor alınmasını talep ediyoruz. Tutuksuz yargılanmasını, gerekirse hakkında güvenlik tedbirleri alınarak hastaneye yatırılarak tedavisinin yapılmasını istiyoruz" dedi. Sinem Koç da soru üzerine olaydan önce intiharı denediğini ama başaramadığını söyledi.

        AKLİ DENGESİNİN BOZUK OLDUĞUNA İNANMIYORUM

        Beki İkala Erikli'nin eşi Erdal Erikli ise "Eşim 'Meleklerle yaşamak' kitabını yazdı ve bu kitap 100 bin sattı. Hiçbir tepki almadı. Bu insanın akli dengesinin yerinde olmadığına inanmıyorum. İçimiz rahat değil. 22 yıldır evli olduğum hayat arkadaşımı kaybettim. 14 yaşındaki çocuğumla ortada kaldım" dedi.

        Bunun üzerine savcı, Erdal Erikli'ye," Eşinizi öldürmesinde ne gibi bir gerekçe olabilir sizce" diye sordu. Bunun üzerine Erdal Erikli, "Bilmiyorum" dedi.

        STALKİNG-TACİZCİ

        Beki İkala Erikli'nin kardeşi Davit Çukran ise ifadesinde, "Tıp doktoruyum. Biz Cerrahpaşa Tıp'tan 3 kişilik bilirkişi heyetinden bilimsel rapor aldık. Raporda bu kişinin akıl sağlığının yerinde olduğu ancak kişilik bozukluğu olduğu belirtildi. Sanık tıpta 'stalking' denen yani tacizci takıntılı bir kişidir. Akli dengesi yerindedir ancak kişilik bozukluğu vardır" dedi.

        SEANSLARINA KATILDIM

        Beki İkala'nın seanslarına katıldığını belirten Sinem Koç, "Ama sayısını hatırlamıyorum. Konusu 'Düşünce Temizliği'ydi" dedi.

        JOHN LENNON'LU SAVUNMA

        Ölen ailesinin avukatı Dilek Helvacı savunmasında "John Lennon'un katili de bu şekilde cinayeti işlemişti. Lennon'un katili ifadesinde 'kafamdaki ses hadi yap hadi yap diyordu' diye ifade vermişti. Ama yargılama sonucunda ceza almıştı. Hala da infazı devam etmektedir. Sanık da beyninde örümceklerin dolaştığını buna benzer git geller yaşadığını söyledi" dedi.

        Beatles'ın grubunun üyesi John Lennon, 1980'de New York'da kaldığı otelin önünde hayranı Mark David Chapman tarafından öldürülmüştü.

        Mahkeme, Sinem Koç'un akıl sağlığı ile ilgili rapor alınmasına, kullandığı 6 telefon numarasının olaydan bir ay öncesine kadar yaptığı görüşmelerin kaydının çıkarılmasını isteyerek duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ