Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beki İkala Erikli'nin katilini anne ihbar etmiş
        1

        Serdar KULAKSIZ/ İSTANBUL

        Beki İkala Erikli'yi 3 kurşunla öldüren ve Küçükçekmece'de annesinin ihbarı üzerine yakalanan katil zanlısı Sinem K., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadesinde cinayeti tek başına işlediğini ve Beki İkala Erikli'yi öldürmesi için kimsenin telkinde bulunmadığını söyledi.

        2

        "Olayı ben kendim planladım" diyen Sinem K. ifadesinde şunları anlattı; "Yazar ‘Karanlığı atın meleklerle yaşamak' kitabında kendi düşüncelerini bastırmaktadır."

        3

        "Ben kendisini öldürmekle benim gibi bir çok kişinin aynı problemleri yaşamasını engellemiş oldum. Olayda kullandığım silah daha önce evde bulunan eski bir silahtı."

        4

        "Daha önce hiç ateş etmemiştim. Ben Beki Şükran Erikli isimli şahsın seminerlerine katıldım. Daha sonra şeytan ve diğer varlıkları görmeye başladım. Son iki aydır uyuyamamaya başladım."

        5

        "Daha önce ofisine gidip görüşmek istemiştim ancak o zaman yanımda silah olup olmadığını hatırlamıyorum."

        6

        GÖZLEM ALTINDA TUTULACAK
        Hakimlik, sorgusu tamamlanan cinayet zanlısı Sinem K.'nın "kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Ayrıca hakimlik, Sinem K.'nın akıl hastası olup olmadığı, akıl hastası ise ne zamandan beri hasta olduğu, bunun kişinin davranışları üzerinde etkisinin tespiti için bir sağlık kuruluşunda gözlem altına alınmasına da hükmetti.

        7

        İNTİHAR EĞİLİMİ VAR
        Soruşturma dosyası içerisinde bulunan ve şüpheli tarafından yazılan notlarda intihar etme eyleminin bulunduğu, şüphelinin alınan ifadesi sırasında sıradışı hareketlerde bulunduğu, kafasında örümcek bulunduğunu söylediği, sürekli ellerini açıp kapattığı, ağlama eyleminde olduğu ve kafasını sabit bir noktaya yöneltip beklediği ifade edildi.

        8

        Sinem K.'nın annesi ve avukatının da akıl hastası olduğu yönünde beyanlarda bulunduğu belirtildi.

        9

        "BEN NORMAL BİR İNSAN DEĞİLİM"

        Kararın verilmesinin ardından koridorda bekleyen Sinem K., "Benim yaşamamam gerekiyor. Ben normal bir insan değilim. Ölmem lazım" dedi.

        10

        SAÇLARINI KESTİRMİŞ

        Annesinin verdiği bilgi üzerine polis, 31 yaşındaki Sinem K.’yı yakalamak için Küçükçekmece’deki evin çevresinde pusu kurdu. Zanlı Sinem K., akşam saatlerinde eve gelince dedektifler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

        11

        Cinayetten sonra eve gitmeyen zanlının eşkalde verilen “uzun saçlarını” kestirdiği görüldü. Sinem K.’nın yapılan üst aramasında, olayda kullandığı düşünülen tabanca bulundu. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen cinayet zanlısı kadın, şok geçirdi.

        12

        Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonrası Sinem K., kendine geldi. Ele geçirilen tabanca, polis kriminal laboratuvarına balistik incelemeye gönderildi.

        13

        ‘DENGEM ALTÜST OLDU’

        Gözaltına alınan Sinem K., önce sorulara cevap vermedi, sonra cinayeti başkaları zarar görmesin diye işlediğini söyledi. Erikli’nin kitaplarını okuduğunu kaydeden zanlı Sinem K.’nın, “Ben bu kadının kitaplarını çok okudum. Kitaplarında meleklerle konuştuğunu yazıyordu. Kitaplarını okuduktan sonra dünyam ve dengem altüst oldu.

        14

        O aslında şeytandı. Başka insanlara zarar vermesin diye öldürmeye karar verdim. Otomobille adresinin bulunduğu yere gittim. Adresini sorarak apartmana girdim. İşyerine çıktım, yoktu. Aşağıda bekledim, sonra gelince ateş ettim ona” diye olayı anlattığı öğrenildi.

        15

        Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Sinem K. çıkışta "Şeytan gördürten insanlar, karanlığı açmaya çalışan insanlar yaşamayacaklar. Böyle insanlar şeytan gördürtüyorlar insana. Çoluğumuz çocuğumuz şeytan görmesin" dedi.

        16

        ‘ARKADAN YAKLAŞIP SIRTINA ATEŞ ETTİ’

        ERIKLI’nin öldürüldüğü apartmanda avukatlık bürosu bulunan Cengiz Göksel, saldırı olduğu sırada apartmandaydı. Güvenlik kamerası görüntülerini polisle birlikte izleyen Göksel, kameralara yansıyan olay anını ve kendi tanıklıklarını Habertürk’e anlattı:

        17

        “Beki Hanım’ın saat 18.00’de 5’inci kattaki ofisinde semineri vardı. Saat 17.30 gibi silah sesleri ve bir kadın çığlığından sonra heyecanla dışarı çıktık. Beki Hanım’ın öldüğünü gördük.

        18

        Kamera kayıtlarına göre; saldırgan kadın merdivenin altına saklanıyor. Beki Hanım geldikten sonra merdivenin altından katil zanlısı kadın çıkıyor.

        19

        Saldırgan arkasından yaklaşıyor ve tabancasını çıkarıyor. Büyük bir tabanca. Sırtından ateş ediyor, sırtüstü düşüyor.”

        20

        BEKİ İKALA ERİKLİ KİMDİR?

        Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Beki İkala Erikli, 13 yıl boyunca Procter&Gambie Türkiye, Almanya, İngiltere ve İsviçre’de pazarlama direktörü olarak çalıştı.

        21

        İngiltere’de yönetici koçluğu, Almanya’da yaşam koçluğu eğitimi aldı. Başta “Meleklerle Yaşamak” olmak üzere bugüne kadar 8 kitap yazdı.